Najnovije

ŠEŠELJ UVEREN: Nikolić zbog straha od mene mora čak i Ustav da ruši!

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj komentarišući odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne održi konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka pre nego što dodeli mandat rekao je da je reč o "očiglednom kršenju Ustava".

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

"On mora da obavi konsultacije sa svim strankama, to ne samo da je osnovni demokratski red već je i obaveza propisana Ustavom Srbije", naglasio je Šešelj.

Šef SRS je podsetio da izbegavanje susreta sa liderima stranaka koje su izborile parlamentarni status nije bila dosadašnja praksa, te da je jedini predsednik koji se nije konsultovao sa svim strankama bio Slobodan Milošević.

"Po ustavu iz 1990. godine to nije bila njegova obaveza. Tomina jeste, i jedino realno obrazloženje zašto krši Ustav je to da me se uplašio i neće da se sretne sa mnom", rekao je Šešelj.

Na pitanje da li bi otišao na konsultacije sa predsednikom Srbije Šešelj kaže da odluka nije na njemu nego na stranačkim organima i da će se time baviti kada i ako im poziv stigne.

Ukoliko Nikolić ostane pri odluci da se ne konsultuje sa svim parlamentarnim strankama pre nego što dodeli mandat Aleksandru Vučiću prekršiće član 112 Ustava Republike Srbije u kom stoji:

"Predsednik predlaže Narodnoj skupštini Srbije kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista."

Šef države je poručio da konsultacije nisu neophodne.

"Ako se pojavi predstavnik većine poslanika u parlamentu, konsultacije su besmislene, onda se onome ko pruži dokaze da ima više od 126 poslanika koji će glasati za Vladu odmah poverava mandat". Izvor: nedeljnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA