Najnovije

DOGOVORENO S TUŽILAŠTVOM: Svetozaru Maroviću 4,5 godine robije!

Dragan Marović, nekadašnji funkcioner Opštine Budva, rođeni brat Svetozara Marovića, sklopiće sa Specijalnim tužilaštvom,sporazum o priznanju krivice, iako je do sada odbijao bilo kakav razgovor o tome. On je u sredu oko 13 sati posetio tužilaštvo, gde su razmatrani detalji priznanja njegovog učešća u četiri kriminalne afere u Budvi.

Svetozar Marović (Foto: Jutjub)

Kako se saznaje, dobiće do dve godine zatvora, dok bi njegov brat Svetozar, predsednik Političkog saveta DPS, trebalo da dobije do četiri i po godine zatvora, ukoliko sklopi sporazum. Tužilaštvo mu je postavilo uslov - da prizna da je bio vođa organizovane kriminalne grupe u Budvi.
Kako "Novosti" pišu, Marovićima, od kojih najmlađi Svetozarov sin Miloš u četvrtak treba da "parafira" nagodbu s tužiocem, ovo neće biti jedine kazne, niti je to završetak istraga koje se vode protiv njih. Poseban deo sporazuma odnosiće se na finansijske istrage koje će obuhvatiti ne samo njih, nego i osobe povezane s njima.
Vrhovno državno tužilaštvo u sredu je pokrenulo istragu povodom pisma pritvorenika Veselina Mujovića, uhapšenog zbog prevare Svetozara Marovića za 890.000 evra, LJuba Rađenovića za 20.000 i pokušaja prevare Aleksandra Tičića za 100.000 evra. Mujović je u pismu poslatom iz zatvora ustvrdio da su Svetozar i članovi njegove porodice počinili mnogo više krivičnih dela nego što to javnost zna, ali i tužilaštvo, tvrdeći da zbog toga, odnosno rešenosti da svedoči protiv njih, porodica Marović preti ubistvom njemu i sinu.
On tvrdi da je uhapšen jer ga je Marović lažno prijavio za prevaru kada je saznao da poseduje dokaze za mnoga nedela koja je počino.
- Molio me je mesecima da odustanem od svedočenja. Kada je saznao da neću da odustanem, on se "setio", posle nekoliko meseci, i lažno me prijavio - kaže Mujović.

Nezadovoljstvo

Pored zatvorskih kazni, tužilaštvo najavljuje i finansijske istrage protiv Marovića i osoba bliskih njegovoj familiji. Tako bi na neki način bilo smireno i nezadovoljstvo javnosti koja smatra da su kazne i novčane naknade obuhvaćene do sada potpisanim sporazumima o priznanju krivice između osumnjičenih za milionske malverzacije i tužilaštva simbolične u odnosu na štetu pričinjenu građanima. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA