Najnovije

JuTjub ima aplikaciju za slanje poruka

Moderna komunikacija između ljudi putem mobilnih telefona pre ili kasnije se dotakne nekog zanimljivog videa koji je neko video na JuTjubu.

Foto: wall321

Ranije kada ste hteli nekome da pokažete video morali ste da napustite aplikaciju u kojoj ste pričali sa prijateljem, odete na JuTjub, kopirate URL ili pritisnete podeli. Ukratko, veliki napor. 
”Wired” je saznao da JuTjub želi da eliminiše taj napor korisnika pa će u svoju mobilnu aplikaciju integrisati mogućnost slanja poruka. Mogućnost slanja poruka postala je dostupna manjem broju korisnika u sredu, a oni imaju mogućnost pozivanja drugih prijatelja u razgovor. Korisnici će tako moći međusobno da razgovaraju unutar mobilne aplikacije JuTjub i moći će i da odgovaraju video snimcima jedni drugima. 
“Opcija je razvijena pod hipotezom da bi takva opcija rezultovala većim deljenjem videa’, rekao je ”Shimirit Ben-Yair”, direktor za upravljanje proizvodima u JuTjubu. 
Nije da JuTjubu treba pomoći, budući da su još uvek vodeća platforma za gledanje videa. Samo na mobilnim telefonima ostvaruju veću gledanost u ključnoj, 18-49, demografskoj grupi od bilo koje kablovske mreže. Korisnici danas u proseku na JuTjubu provode 40 minuta gledajući razne sadržaje, a tih korisnika ima više od jedne milijarde. Međutim, nije da su bez konkurencije. 
”Facebook” i ”Snapchat”  agresivno napadaju YouTube želeći da mu oduzmu deo publike tako da je svaki potez koji će osigurati da korisnici neće napustiti njihovu aplikaciju u ovom trenutku neophodan.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA