Najnovije

MENTALNA GROMADA: Novak Đoković slomio Nišikorija za finale Rima (VIDEO)

Novak Đoković je otporan na sve!

Novak u Rimu (Foto: Giampiero Sposito/internazionalibnlditalia.com)

Hodao je srpski teniser na ivici poraza od Japanca Keija Nišikorija u polufinalu Mastersa u Rimu, ali je na kraju slavio posle tri seta – 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). Bio je ovo meč gotovo kao repriza polufinalnog duela iz Madrida od pre sedam dana. Samo, tada Nišikori nije osvojio set, a večeras je Đoković u taj brejku demonstrirao da ima, ne jake, već čelične živce. Iskoristio je srpski teniser tek četvrtu meč loptu u taj-brejku trećeg seta, kada je delovalo da će Nišikori opet da vasrksne, kao i nekoliko puta večeras. 
Zakazao je Đoković finalni okršaj sa starim prijateljem Endijem Marijem u nedelju u finalu turnira u italijanskoj prestonici. Još jednom je prvi reket sveta pokazao da ima srce šampiona i hrabrost koja je karakteristična samo za najbolje sportiste. Uspeo je Đoković da prevaziđe i problem sa žuljevima iz prvog seta koji je pretio da ga potpuno izbaci iz ravnoteže. Kao da to nije bilo dovoljno, pa je u odlučujućem trećem setu, u kojem je na startu briljantno stigao do prednosti od 4:1, istrpeo silovit nalet Nišikorija, a zatim i pakaleni taj-brejk u kojem mu je Japanac oduzeo servis na startu. Mučio je japanski teniser Đokovića kvalitetnim drop-šotovima. Pogađao ih je više puta, Srbin nikako nije uspevao da ih stigne i ili da anticipira kako će ih Nišikori odigrati.
Ovo je najboljem teniseru na svetu bila deveta pobeda u 11. međusobnom okršaju sa Nišikorijem. Srpski as tako će pokušati da se domogne petog trofeja u Večnom gradu, a trećeg zaredom. Ako u sutrašnjem finalu bude odigrao kao večeras na startu trećeg seta, više je nego jasno da mu se smeši odbrana trofeja. U suprotnom, loše mu se piše. Izvor: mozzartsport.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA