Najnovije

JOVANOVIĆ: Ne nudim se Vučiću, ali ću razgovarati sa njim

BEOGRAD - Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da se ne nudi da bude deo buduće vlade, ali da će ići na konsultacije sa Aleksandrom Vučićem ukoliko ga bude pozvao.

Čedomir Jovanović (Foto: JuTjub)

"Naravno da ću razgovarati sa nekim ko je imao 50 odsto glasova, vrlo ozbiljno, oko onog što mislim da svako od nas treba da uradi u okviru posla kojim se bavi", rekao je lider LDP-a za Blic.
Jovanović kaže da ga u politici ništa ne iznenađuje, ali da ne vidi smisao u tome da LDP i on svoju šansu traže u minskom polju koje će svakoga dana postavljati pred Vučića kako bi se on detonirao. 
"Da li je idealno - nije. Isto to mislim i za sebe. Šta je ono što je pozitivno - pokušava da promeni. Gde vidim problem - čak i kada se menja, ne uspeva te promene da prenese na svoje okruženje", rekao je Jovanović.
Na pitanje da li bi bilo lakše ojačati LDP kao deo vladajuće strukture, primetio je da takvo pitanje nema smisla nakon izjave Vučića da je sa Zemunskim klanom odveo Miloševića u Centralni zatvor i da je radio sa "zemuncima" koji su, kako kaže, ubili njegovog prijatelja.
On je rekao da je njegova obaveza da ojača evropsku orjentaciju zemlje, da konkretizuje novu regionalnu politiku u odnosima sa BiH, Crnom Gorom, i da nađe odgovor na "fatalni nesporazum" između Srbije i Hrvatske.
Kaže i da su prozivke Borisa Tadića na njegov račun u medijima neodgovorne, besmislene i neiskrene, te da se posle Tadićeve izjave nije čuo sa njima, a da misli da  treba prvo da pokupe čaure, pa onda da razgovaraju.
Jovanović je rekao da LDP-a ne vidi "u koloni" s pokretom Saše Radulovića "Dosta je bilo", za koji kaže da „nema politiku", niti vidi LDP s Demokratskom strankom, koja je, kako smatra, još jednom donela pogrešnu odluku.
Uveren je i da je opozicija mogla na izbore da izađe "kao jaka i relevantna lista, koja u kampanji može da izazove Vučića i ne skreće sa sebe pažnju hejtovanjem svega. Kao lista koja bi štitila medije, a ne tražila od njih da se bori za nju", rekao je Jovanović. 
On je rekao da nije Aleksandar Vučić napravio tabloide, već DS.
"Oni (DS) su Brontosaurus koji pase, a Vučić je Ti-reks koji jede meso. Mogli smo iz izbora da izađemo sa 15 odsto i da to bude osnova za dalje integrisanje", primetio je.
"Umesto toga, svako je završio na margini", zaključio je Jovanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA