Najnovije

KO JE KUPOVAO GLASOVE U VOJVODINI: Pljušte optužbe, policija ne odgovara

Međusobne optužbe, potkrepljene krivičnim prijavama, zbog kupovine glasova razmenili su novosadski odbori Demokratske stranke i Pokreta socijalista. Ono št je zajedničko u oba slučaja, jeste da nije usledilo razrešenje koje se očekuje od policije.

Da li je i kupovina krađa? (Foto: printskrin)

DS je danas zatražio od policijske uprave Novi Sad da "konačno saopšti" šta je preduzela u istrazi povodom sumnji da su na izborima 24. aprila kupovani glasovi.
U saopštenju se navodi da je ta stranka podnela pet prijava zbog sumnje na trgovinu glasovima, ali da i dalje nisu dobili nikakvu informaciju o tome šta je tim povodom preduzeto. "U svih pet slučajeva policiji su dostavljeni podaci o mestu, vremenu i ljudima za koje se sumnja da su kupovali glasove, kao i fotografije i brojevi registarskih tablica vozila za koja se veruje da su korišćena u trgovini. Policija je dužna da saopšti šta je preduzela kako bi utvrdila istinu o informacijama o trgovini glasovima", navodi se u saopštenju. Demokrate, stoga, zaključuju da je ćutanje policije dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova u Novom Sadu nisu bez osnova.

SNS: Upravo DS patentirala kupovinu glasova

"Najveći gubitnici izbora, predstavnici liste koja je do nogu potučena u Novom Sadu, povampirili su se i na svaki način traže opravdanje pred malobrojnim biračkim telom za izbornu kataklizmu koja ih je zadesila", saopšteno je iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu. "Anonimni kandidat za gradonačelnika, u očajničkom pokušaju da politički preživi u svojoj stranci, zaboravio je da je upravo Demokratska stranka u Novom Sadu patentirala kupovinu glasova kao vid političke borbe. Oni koji su šesnaest godina uništavali živote građana Novog Sada i Vojvodine, 24.aprila su od naroda dobili odgovor kakav su zaslužili", tvrde naprednjaci.

Oglasili se i Vulinovi

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista saopštio je danas da dva meseca čeka odgovor državnih organa povodom, kako tvrde, dokazane kupovine glasova od strane aktivista Demokratske stranke u Vajskoj i Selenči. Pokret tvrdi da su aktivisti te stranke delili Romima prehrambene proizvode, kako bi glasali za DS. Tvrdnje obrazlažu time što su, kako piše u saopštenju, još 15. marta na konferenciji za štampu izneli materijalne dokaze da je dan ranije, na adresu kandidata DS za odbornika u SO Bač Zorana Petrovića, dopremljena veća količina prehrambenih paketa koji su deljeni stanovnicima romske nacionalnosti, kao i da je u otpremnicama koje su pratile pakete stajao naziv nepostojeće Kancelarije za inkluziju Roma - Vajska. Deset dana kasnije, piše u saopštenju, u naselje Selenča je istim vozilom dopremljena još jedna veća količina prehrambenih paketa. Pokret je tada saopštio da u Vajskoj ne postoji Kancelarija za inkluziju Roma čiji se naziv kao primaoca pošiljke nalazio na otpremnicama, čime je, prema navodima, pokazano da se "na tim istim otpremnicama umesto pečata lažnog primaoca fantomske Kancelarije za inkluziju Roma - Vajska, nalazi pečat Udruženja 'Romkinje Bača'". "Dokazali smo da je 350 prehrambenih paketa upućeno na adresu Petrovića, kao i da se na koverti sa otpremnicama koja je data vozaču kamiona umesto naziva i adrese fantomske Kancelarije za inkluziju Roma - Vajska, nalazilo ime i prezime Petrovića, njegova adresa i broj mobilnog telefona. Svi dokazi su izneti javno, ali još nemamo saznanje šta je učinjeno po pitanju ove očigledne kupovine glasova od strane DS-a", zaključuje se u saopštenju PS-a. Izvor: agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA