Najnovije

Vučić: Poseta predsednika NR Kine, potvrda dobrih odnosa

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Narodne Republike Kine Liuom Haisingom, sa kojim je razgovarao o poseti predsednika NR Kine Ši Đipinga Srbiji.

Aleksandar Vučić (Foto: Sputnjik printskrin)

– Ta poseta potvrđuje naše dobre bilateralne odnose, koji će u budućnosti biti još bolji – istakao je premijer Vučić na početku sastanka.
On je naglasio da je dolazak kineskog predsednika u Srbiju od izuzetne važnosti, jer je to prva poseta nakon 32 godine, a premijer je izrazio želju da sa predsednikom Kine poseti Železaru kao najznačajniji primer uspešne saradnje dveju zemalja. Pomoćnik ministra spoljnih poslova NR Kine Liu Haising uručio je predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću pismo premijera NR Kine Li Kećanga, u kome se kaže: – Zahvaljujem Vam na pismu koje ste mi poslali povodom prodaje Železare Smederevo Hestilu. To u potpunosti pokazuje koliko ste aktivni i odlučni u podsticanju praktične saradnje između NR Kine i Srbije, što ja visoko cenim. Uspešna prodaja Železare Smederevo Hestilu predstavlja nov proboj u saradnji na važnim projektima između naše dve zemlje. Koristim ovu priliku da Vam čestitam pobedu na nedavno održanim izborima. Želim da sa Vama održavam dobre radne odnose i lično prijateljstvo, kao i da zajedno podstičemo neprekidan razvoj uzajamno korisne saradnje između Kine i Srbije, u korist dva naroda – ističe u pismu premijer NR Kine Li Kećang. Tokom susreta razgovaralo se i o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti infrastrukture, energetike i telekomunikacija. Premijer Vučić je istakao da je zadovoljan poslovima koje kineske kompanije obavljaju na teritoriji Srbije kada su u pitanju infrastrutkurni projekti. On je zahvalio na političkoj podršci kineske strane za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenitata Republike Srbije i dodao da Srbija, kao iskren prijatelj, podržava politiku jedne Kine.
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA