Najnovije

Objavljeni tajni podaci o gubicima ukrajinske vojske u Donbasu (FOTO)

Za dve godine rata ukrajinska vojska je izgubila 50% samohodne artiljerije, 52% oklopnih jedinica, 37% raketnih lansera, 29% tenkova i 56% pešadijske tehnike različitih modela.

Foto: novorossy.ru

Ove podatke je, pozivajući se na izvore u ukrajinskim vojnim strukturama objavio bivši poslanik ukrajinskog parlamenta Aleksej Žuravko, prenosi Politnavigator.
Prema njegovim rečima najviše žrtava u redovima ukrajinske vojske nije iz zapadne Ukrajine koja je sve ovo započela na "Majdanu" nego među ruskojezičnim stanovništvom centralne, istočne i južne Ukrajine.
-Skoro svi nacionalisti iz zapadne Ukrajine, iz Lavova, Ivano-Frankovska, i  Ternopolja su mirno ali masovno pobegli u Poljsku, a neki čak i u Rusiju a mi smo počeli međusobno da se ubijamo. Pogledajte samo tabelu ukrajinskih gubitaka i kažite mi zašto nam sve ovo treba? Mrzim ali razumem takozvanu vladu i predsednika njima oni se rukovode banalnim razlozima kao što su lična moć i novac ali zašto nama sve ovo treba?- pita se Žuravko.

-Zašto bi na primer seljak iz Kirivogradske oblasti imao razlog da se bori protiv istog takvog seljaka iz Donjecke ili Luganske oblasti? To ne mogu da razumem- rekao je Žuravko.
Izvor: srb.news-front.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA