Najnovije

RAT NA SRPSKOM DVORU: Karađorđevići zakrvili zbog mrtvog kneza!

Rat u porodici Karađorđević traje, a ovoga puta sukob između princeze Jelisavete i prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića izbio je zbog sahrane preminulog kneza Aleksandra (92)!

Aleksandar i Jelisaveta Karađorđević (Foto: Jutjub/Pravda)

Princeza ne odustaje od optužbi da je srpski prestolonaslednik kriv što će njen pokojni brat biti sahranjen u dvorištu crkve na Oplencu, a ne u porodičnoj grobnici. Dok naslednik prestola Srbije tvrdi da su takve izjave samo plod želje za samoreklamiranjem. Prašinu je digla izjava princeze Jelisavete u kojoj je optužila prestolonaslednika Aleksandra Drugog Karađorđevića da je zabranio sahranu tela kneza Aleksandra u porodičnoj kripti, gde počivaju ostali članovi srpske dinastije, i da će zbog takve odluke njegovi posmrtni ostaci biti položeni u dvorištu crkve na Oplencu. Iz izvora bliskih prestolonasledniku Aleksandru nedugo zatim stigla je informacija da je on jako ljut na Jelisavetu zbog ovakvih izjava, jer je sve učinio da se ispoštuje poslednja volja kneza Aleksandra. - Prestolonaslednik je ljut na Jelisavetu i smatra da ovim izjavama samo želi da skrene pažnju na sebe i da se samopromoviše. On je odmah po saznanju da je knez Aleksandar preminuo pozvao njegovu suprugu Barbaru i ponudio joj pomoć oko sahrane i dopremanja tela, ali je kneževa supruga insistirala da sve detalje u vezi sa sahranom organizuje porodica i niko drugi - kaže izvor iz kabineta prestolonaslednika.
Prema dokumentu iz arhive Zadužbine Kralja Petra na Oplencu, vidi se da je poslednja volja kneza Aleksandra bila da počiva u svojoj grobnici izgrađenoj na Oplencu, za čiju izgradnju je još 2011. angažovao firmu 'Arhitektura dizajn studio'. Kako kažu u kabinetu kneza Aleksandra, "on je izrazio želju da bude sahranjen u posebnoj grobnici, kako bi mogao da počiva pored svoje supruge". Knez Aleksandar je, navodno, svoju poslednju želju uvek obrazlagao rečima da će ga "lakše ljudi mrtvog obići u porti (dvorištu) crkve na Oplencu, negu u mračnoj kripti porodične grobnice Karađorđevića". Princeza Jelisaveta ponovila je svoje tvrdnje da je za sahranu kneza Aleksandra kriv prestolonaslednik Aleksandar. - Ponavljam, u kripti Karađorđevića ima puno mesta, ali Aleksandar ne da da se moj brat sahrani u porodičnoj grobnici. Ja se sa tom odlukom neću nikada pomiriti - rekla je Jelisaveta. Kneževo telo stiže u sredu u Srbiju, a sahrana njegovih posmrtnih ostataka obaviće se u petak, od 10.30 časova. Sahrani će pored prestolonaslednika Aleksandra prisustvovati i princeza Katarina Prva i princ Petar, kojeg je krstio pokojni knez Aleksandar, a sa dvora su skinute sve zastave u znak žalosti.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA