Najnovije

NALJUTIO LGBT: "Gospodin Tači kao peder"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, i prvog marša u Prištini u kojem je učestvovao i Hašim Tači, reagovala je LGBT zajednica izrazivši nezadovoljstvo načinom na koji se lider PDK ponašao tokom skupa, prenose prištinski mediji. Tači je, tvrde oni, držao glavu dole, tako da ga ne uhvate mnogobrojne televizijske kamere.

Gej Tači (Foto: Pravda)

LGBT zajednica dodaje da je Tači na pola marša, sa šestoricom telohranitelja koji su ga obezbeđivali, napustio kolonu.
- Gospodin Tači se tokom marša pokazao kao peder. Ni u jednom trenutku nije podigao glavu, već je sve vreme hodao pognute. I na kraju nas je ostavio u blatu, napustio marš samo što je stigao do skretanja koje vodi do kafića sa rakijom - navodi se u pres saopštenju LGBT Kosova.

A ne tvituješ LGBT... Nije lepo
Tačiju je postavljeno pitanje i zbog čega na zvaničnoj stranici nije objavio fotografije sa parade ponosa, ili napisao bilo kakav status na društvenim mrežama, čemu je inače sklon.
U Prištini je nekoliko stotina pripadnika homoseksualne i lezbijske zajednice održalo svoju prvu paradu. Učesnici su pod jakim policijskim obezbeđenjem prošetali centrom grada, mašući zastavama u bojama duge. U koloni je bila i bivša predsednica Atifete Jahjaga, kao i britanski i američki ambasadori u Prištini.
Tri nevladine organizacije, koje su organizovale prvi prajd na Kosovu, pozvale su većinski albansko i muslimansko stanovništvo da iskoreni homofobiju i poštuje prava LGBT zajednice. Izvor: Vestionline.rs 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA