Najnovije

PREDSEDNIČKA TRKA ĆE BITI ZANIMLJIVA: Pavićević kandidat proevropske opozicije za šefa države!?

BEOGRAD - Vladimir Pavićević mogao bi da uđe u trku na predsedničkim izborima 2017. godine.

Vladimir Pavićević (Foto: Jutjub)

Profesor na Fakultetu političkih nauka i član Nove stranke pominje se kao kandidat koji bi izašao na crtu aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Pavićević bi u izbornu trku ušao kao predstavnik ujedinjene proevropske opozicije.

- Pavićević je idealno rešenje. Pošten je i obrazovan bivši narodni poslanik, bio bi jak protivkandidat istrošenim i aferama opterećenim političarima - navodi izvor i dodaje da je Pavićević već stekao velike simpatije javnosti svojim istupanjima u Skupštini.

- U parlamentu je pokazao da je dosledan i da drži do principa, što je retkost na političkoj sceni Srbije. A sve je to potvrdio i nakon izbora, kada je zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na sve funkcije u Novoj stranci - objašnjava izvor. Veliki minus Pavićeviću je to što neće biti u Skupštini u narednom periodu, što svakako znači da neće biti mnogo prisutan u medijima, za razliku od ostalih kandidata.

Pavićevićev komentar juče nije dobijen, a politički analitičar Cvijetin Milivojević ističe  da su vrlo male šanse da opozicioni kandidat bude izabran za predsednika, ukoliko ne bude u pitanju jedinstveni kandidat čitave opozicije, naravno bez radikala, koji su već kandidovali Šešelja.

- Kvaliteti Pavićevića, koji su neosporni, ne mogu da animiraju veliki deo biračkog tela. Mi još imamo predsednika za koga ne znamo da li je ili nije završio fakultet - objašnjava on i dodaje:

- Kada su predsednički izbori u Srbiji u pitanju, smatram da ne možemo očekivati da može bilo ko da pobedi u prvom krugu, a ako dođe do drugog kruga, ukoliko se naravno ne kandiduje sam Aleksandar Vučić, najveće šanse za pobedu bi imao lider SDPS-a Rasim LJajić, jer bi on mogao da pomiri glasače vlasti i opozicije. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA