Najnovije

Političar pobednik konkursa za najuvredljivije stihove o Erdoganu

Britanski magazin „Spektejtor“ objavio je rezultate konkursa za najuvredljivije stihove o predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu. Pobednik je bivši gradonačelnik Londona Boris DŽonson.

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Kako je navela televizija „Skaj njuz“ stihove o predsedniku Turske bivši gradonačelnik Londona izrecitovao u intervjuu jednom švajcarskom listu. Oni su se odnosili na „ljubav koja je procvetala između turskog predsednika i jarca“.
Boris DŽonson je naveo da onaj ko želi grubo da se našali o Erdoganu, treba da ima mogućnost da to uradi u svakoj evropskoj državi.
Za pobedu na konkursu bivši gradonačelnik Londona je dobio hiljadu funti.
Britanski magazin je objavio konkurs nakon incidenta sa nemačkim satiričarom i televizijskim voditeljem Janom Bemermanom koji je u programu pročitao stihove o predsedniku Turske. U njima se Erdoganu pripisuju seksualne perverzije i zločine protiv nacionalnih manjina i opozicije.
Nakon toga Ankara je u Berlin poslala notu sa zahtevom da se pokrene krivični postupak protiv voditelja. Kasnije je nemačka kancelarka Angela Merkel odobrila istragu protiv Bemermana.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA