Najnovije

ŠEŠELJ ZAHTEVA: Zbog podrške Ukrajinskim fašistima hitno smeniti kompletno rukovodstvo RTS-a!

Lider SRS Vojislav Šešelj kritikovao je danas glasanje Srbije na Evroviziji za ukrajinsku pesmu i predstavnicu, i zatražio smenu kompletnog rukovodstva RTS-a zbog toga.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sedištu Srpske radikalne stranke, lider radikala Vojislav Šešelj pozvao je na smenu kompletnog rukovodstva Radio-televizije Srbije. Šešelj je istakao da RTS, kojom rukovodi generalni direktor Dragan Bujošević, nije nikakav javni servis, već strana agentura koja radi protiv svoje zemlje i svog naroda. On je naveo da je skandal koji se desio sa glasanjem za pesmu Evrovizije poslednje upozorenje da RTS ne služi interesima građana Republike Srbije. Šešelj je obrazložio da je glasanje komisije za fašističku pesmu ukrajinske autorke tatarske nacionalnosti krajnje sramotno, s obzirom na to da autorka u pesmi žali tatarske žrtve koje je Staljin zasluženo kaznio za njihovu kolaboraciju sa nacistima. "Svi Krimski Tatari služili su Hitleru i bili u udarnim nacističkim odredima. NJihovi odredi su bili SS odredi i najveće zločine na Istočnom frontu činili su Krimski Tatari i Hrvati", rekao je Šešelj.
On je naveo da su za nacističku tatarsku pesmu glasali svi članovi žirija osim Vladimira Gajića i poimence naveo da su za Ukrajinu glasali: Slobodan Marković, Nikola Čuturilo, Marija Marić i Ana Milenković. Kako kaže, stav njegove stranke je da navedene ljude treba hitno oterati sa državne televizije zbog toga što su glasanjem za ukrajinsku pesmu pokazali otvoreno neprijateljstvo prema Rusiji, a samim tim i prema Srbiji.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA