Najnovije

BiH dala više boraca islamista nego ijedna druga zemlja Evrope

Američki centar za demokratiju ocenjuje da je propaganda islamističkog pokreta u BiH u proteklih 25 godina učinila ovu zemlju rasadnikom radikalnog islama u Evropi.

Sirijski islamista (Foto: mepanorma)

Autor ove analize Gordon Bardoš ističe da nije iznenađenje što se procenjuje da je BiH "proizvela" više boraca "Islamske države" i "Nusra fronta" prema broju stanovnika od bilo koje druge evropske zemlje, ukoliko se zna da je islamistički pokret u BiH u proteklih 25 godina razvio širok spektar medija i propagandnih sredstava koji podstiču i šire etničku i versku mržnju.
U delu analize, koju prenosi današnja "Politika", Bardoš ukazuje da je multietnična demokratija u BiH doživela potpuni neuspeh, čemu je doprinijelo javno promovisanje stavova pojedinih islamista, koji se kreću od "apsurda do mišljenja psihopata". Bardoš posebno izdvaja delovanje imama Safeta Kuduzovića, koji se školovao u Saudijskoj Arabiji i Jordanu, a čiji su stavovi da muslimanke ne smeju same putovati dalje od 80 kilometara, niti ići na plažu, što je izazvalo smeh na društvenim mrežama, ali da su njegovi drugi stavovi "manje smešni".
"Što se tiče slobode izražavanja, Kuduzović tvrdi da je vređanje i psovanje Proroka Muhameda greh zbog čega njegov počinilac zaslužuje da bude ubijen, bez obzira na to da li se pokajao ili ne", podseća Bardoš na jedan od brojnih video klipova Kuduzovića na "Jutjubu".
Izvor: Nezavosne.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA