Najnovije

Od septembra u Srbiji radi četvrti mobilni operator

FOTO: Pixabay

U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije Mundio mobajl, koji će raditi pod brendom Vekton mobajl, najavljeno je danas u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Kako je saopšteno, Mundio će raditi kao virtuelni mobilni operator, što znači da će u Srbiji zakupljivati pristup mrežnoj infrastrukturi operatora Vip mobajl, kako bi korisnicima pružio usluge mobilne telefonije.

Direktor Mundio mobajla u Srbiji Čana Kurera izjavio je na konferenciji za novinare da ta kompanija, koja je deo britanske Mundio grupe, planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

On je najavio da će te usluge biti ponuđene korisnicima po povoljnijim cenama, i naveo da planiraju investicije i otvaranje novih radnih mesta u Srbiji.

Mundio grup je osnovan 2002. godine, a sada je, prema rečima Kurere, jedan od vodećih međunarodnih operatora i pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji Portugaliji i Austriji.

Najavio je da će tokom ove godine ta kompanija početi da pruža usluge, osim u Srbiji, i na Kipru, u Češkoj i Italiji. IZVOR: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA