Najnovije

VULIN U BUJANOVCU: Srbija ne zaboravlja pale borce u ratu protiv terorizma

U mestu Srpska kuća kod Bujanovca danas je osveštan spomenik 21 srpskom policajcu, koji su stradali u borbi protiv terorista i Kopnenoj zoni bezbednosti, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da oni nisu i ne mogu biti zaboravljeni.

Vulin (Foto: Jutjub)

- Učestvujući u ratovima koje nije povela i koje nije izazvala, Srbija je naučila koja je cena slobode i upravo zato ceni mir i čuva uspomenu na ove ljude, pa ni oni, kao ni njihove porodice, neće nikad biti zaboravljeni rekao je Vulin, koji je sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem položio vence palim borcima.
Vulin je istakao da država u vremenu iza nas nije uvek bila pravedna prema stradalim pripadnicima bezbednosnih snaga Srbije, koji su svoje živote položili za očuvanje teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka države, i da je umela da okrene glavu i da ne misli na njih i njihove porodice. - To se zauvek završilo. Naše poštovanje prema ovim ljudima je bezmerno i saučešće njihovim porodicama mora biti jasno izraženo - rekao je Vulin i dodao da Srbija ceni to što su se ti ljudi odazvali pozivu zemlje.
Država Srbija, prema njegovim rečima, dokazuje da je država tako što vodi računa o svima onima koji su na njen poziv branili ustavni poredak i teritorijalni integritet zemlje.
- Srbija dobro zna šta je vrednost slobode baš zato što ima i zato što je imala takve borce - istakao je ministar.
Spomen-obeležje za poginule pripadnike MUP-a Republike Srbije prvobitno se nalazilo iznad sela Lučane u opštini Bujanovac, a u julu prošle godine spomenik je premešten na groblje u porti crkve Sveti Jovan Bogoslov. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA