Najnovije

Nikolić: EU će još snažnije tražiti sankcije protiv Rusije!

BEOGRAD - Evropa će sigurno pokušati da "još snažnije zahteva od Srbije da uvede sankcije Rusiji i moguće je da će to biti u najskorije vreme", izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu TV Rusija.
Nikolić: Traže sankcije!(Foto: JuTjub)

Nikolić: Traže sankcije!(Foto: JuTjub)

"Evropa insistira na tom delu sporazuma o pristupanju EU koji se tiče spoljne politike. Ali, uvek postoje izuzeci. U suštini, Evropa nema zajedničku spoljnu politiku ni o jednom pitanju", rekao je Nikolić u intervjuu, objavljenom u subotu kasno uveče. On je kao primer naveo priznanje Kosova i Metohije. "Ako postoje izuzeci, oni treba da budu za sve, pa i za Srbiju, a Srbija će ispuniti sve normalne uslove da bi postala član EU", rekao je srpski predsednik.
Pročitajte još:Putin u Beogradu potpisuje čak sedam sporazuma sa Srbijom
Na pitanje da li se boji da će takvim izjavama rastegnuti ulazak Srbije u EU, Nikolić je odgovorio negativno. Nikolić je rekao da Srbija nije podeljena kao Ukrajina, gde je, po njegovim rečima, deo za ulazak u EU a deo za Rusiju, i da Srbija želi da bude i s EU i s Rusijom. "I to treba da nam omoguće i Rusija i EU. U protivnom slučaju - oni ne znaju kakvi su Srbi", naveo je Nikolić. Na pitanje kako vidi ulogu Srbije u njenom predstojećem predsedavanju OEBS, uključujući i pitanje Ukrajine, on je rekao da je Srbija idealna država kao predsedavajuća, dok se ne reši problem u Ukrajini, "jer je prijatelj sa svima koji su u medjusobnom konfliktu". Nikolić nije direktno odgovorio na pitanje da li je tačno da vojne parade povodom 70. godišnjice Beograda ne bi bilo da ne dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin. "Nismo imali paradu 29-30 godina, i došlo je vreme da se napravi", rekao je predsednik Srbije. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA