Najnovije

Ameri kupili najveći razarač na svetu, čeka se odgovor Rusa! (VIDEO)

Američka mornarica preuzela je USS Zumwalt, najveći, najskuplji i tehnički najnapredniji čelični razarač na svetu. Dug je 186 metara, težak 15.700 tona, 50 puta ga je teže detektovati na radaru i ima najnaprednije oružje.

Čelični razarač USS Zumwalt (Foto: Jutjub)

Prvi je iz nove generacije razarača, a General Dynamics, kompanija sa kojom je Mornarica potpisala ugovor, predala ga je posadi na testiranje. Brod će početi da se koristi u oktobru u Baltimoru, a do tada će kapetan DŽejms Kirk i posada testirati njegove napredne sisteme.
"Posada Zumwalt trenirala je mesecima kako bi se pripremila za ovaj dan", rekao je kapetan, dodajući da posada broji 143 člana.
Razarač ima ugaoni, oštar oblik i zato ga je 50 puta teže detektovati na radaru, napaja se strujom koju proizvode turbine slične onima na Boingu 777, a novo oružje je napravljeno za mete udaljene skoro 160 kilometara.
S obzirom da Rusija u poslednje vreme ostvaruje vojne uspehe i da se sve više pozicionira kao sila u svetu, ostaje da vidimo kako će reagovati na najnovije unapređenje vojne moći svog najvećeg rivala. Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA