Za podlogu vam trebaju sledeći sastojci:
– 150 gr mlevenog keksa
– 50 gr mlevenih lešnika
– jedna kašika Nutele
– 80 ml punomasnog mleka
Krema dobijena od sira
– 500 gr neslanog sira
– 250 ml slatke pavlake
– jedna kašika meda – 8 gr želatina
Za kremu
-125 gr Milka nugat čokolade
-1 dl pavlake i po želji posuti orašastim plodovima.
Priprema:
Sve sastojke izmešati rukom, prethodno dobro sameljite lešnike.
Trebate dobiti masu koja nije gnjecava, po potrebi dodati ili mleka ili keksa, ukoliko je potrebno da smesa bude uredna.
Rukom utisnuti masu po dnu kalupa. Poravnati. Prekriti celofanom da se ne suši dok se priprema krema od sira.
Želatin izmešati sa 6 kašika vode.
Sir, med i slatku pavleku mikserom umutiti. Želatin otopiti na slaboj vatri, staviti 4 kašike smeše od sira, zagrevati i mešati dok ne postane tečno.
Uliti u tankom sloju u ostalu smesu od sira, dobro umutiti mikserom i preliti preko keksa.
Kada odstoji u frižideru naneti čokoladu otopljenu u mikrotalasnoj koju ste izmešali sa kiselom pavlakom.
Izvor: coolinarika.com