Najnovije

KOEN UPOZORAVA: Na ruskoj granici ima više NATO vojnika nego što je bilo nemačkih 1941!

Prema rečima profesora Stivena Koena, američkog stručnjaka za ruske studije na Prinston univerzitetu i Univerzitetu u NJujorku, na ruskoj granici nikada nije bilo toliko vojnika i da ih sad ima i više nego što je bilo nemačkih vojnika prilikom invazije 1941. godine.

NATO u Gruziji (Foto: Sulekha.com)

"Posmatramo nagomilavanje američkih i NATO snaga na ruskoj granici već oko mesec dana", rekao je Koen i dodao da nikada nije viđeno toliko nagomilavanje vojske na ruskoj granici, pa čak ni za vreme invazije na Sovjetski savez 1941. godine. Koen napominje da je Rusija opravdano zabrinuta zbog strategije i poteza Alijanse. Podsećajući na postavljanje raketnog štita u mestu Deveselu u Rumuniji i najavu otvaranja još jednog takvog postrojenja u Poljskoj, zbog čega je Moskva oštro reagovala, Koen upozorava da bi se ovaj štit mogao koristiti i u druge svrhe, a ne samo defanzivne, kao što to uporno tvrdi NATO. "Sve može da se koristi za napad. Laže vas onaj ko kaže drugačije", naglasio je.
Ruski zvaničnici i stručnjaci takođe preispituju da li je racionalno praviti štit koji će navodno štititi Zapad od iranskih balističkih projektila, iako Teheran uopšte ne predstavlja pretnju ni po jednog suseda. "Iran nije prava meta. Većina odbrambenih štitova je upereno ka Rusiji", napomenuo je analitičar. Profesor Koen je još ranije upozoravao da je politika Vašingtona prema Rusiji pravi razlog skorašnjeg zahlađenja odnosa između ove dve svetske sile. On smatra da ovaj trend postaje sve opasniji.
"Da li se krećemo ka pravom ratu sa Rusijom? Ako su zaista spremni da uđu u rat sa Rusijom, onda su stvarno ludi. Prosto je nemoguće da u slučaju rata sa Rusijom na ruskoj granici ne bi došlo do primene nuklearnog oružja", zaključio je profesor Koen.
Izvor: globalresearch.com/webtribune.rs/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA