Najnovije

OBRT: Boris Tadić hoće da napusti SDS!

Boris Tadić, nezadovoljan zbog izbornog rezultata i svega četvoro poslanika, koliko će imati, planira da se povuče s mesta predsednika SDS.

Boris Tadić (Foto: Jutjub)

Na njegovo mesto, kako navodi izvor iz vrha te stranke za Kurir, trebalo bi da dođe Marko Đurišić.
- Tadića je sramota što ima samo četiri poslanika i planira da se povuče iz SDS, a sačekaće najbolji trenutak da se pripoji DS. Ne namerava ni da ulazi u Skupštinu. Kad je reč o njegovom nasledniku, šuška se da bi to mogao biti Marko Đurišić, član predsedništva SDS - kaže ovaj izvor. Nije isključeno da se Tadić vrati u DS, za šta lobira struja Bojana Pajtića. Analitičar Branko Radun kaže da je koalicija LDP-SDS-LSV jedva prešla cenzus i da je SDS loše prošao. - Stiče se utisak da se Tadić i nije nešto preterano bavio svojom strankom, kao da još nije profunkcionisala. Koalicija u kojoj je SDS nastupio na izborima jedva je prebacila pet posto. On će ili odustati od bavljenja politikom ili će se pripojiti nekoj stranci. I sam DS je poljuljan unutarstranačkim previranjima, u nekom je škripcu, pa je pitanje šta će se dešavati - kaže Radun.
Podsetimo, na jučerašnje konsultacije kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića nije otišao Boris Tadić, već upravo njegov mogući naslednik Marko Đurišić.
Lider DS Bojan Pajtić i Konstantin Samofalov iz SDS nisu komentarisali mogućnost da se Tadić vrati u DS. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA