Najnovije

TRAMP PRESTIGAO HILARI! Da li je na pomolu neizvesna trka za Belu kuću?

Prema podacima objavljenim na sajtu ““RealClearPolitics” (RCP) koji prikazuje prosek aktuelnih nacionalnih anketa koje se sprovode u SAD, urađeno je istraživanje u kome je Amerikancima postavljeno pitanje - koga bi radije izabrali za predsednika od dvoje kandidata Hilari Klinton ili Donalda Trampa?

Donald Tramp (Foto: donaldjtrump.com)

Rezultati su pokazali da je Tramp prestigao nekadašnju prvu damu za 0,2 odsto, što možda jeste mala, ali vrlo značajna prednost. Čak su i pojedini analitičari u RCP naglasili da je možda došlo vreme za paniku.
Rezultati poslednjih šest predsedničkih izbora u SAD pokazuju da su 31 država “sigurne”, odnsno da tradicionalno glasaju za istu stranku. Stoga se većina firmi za ispitivanje javnog mnjenja fokusira na takozvane “sving” države koje mogu da prevagnu rezultat poput Arizone, Floride, Severne Karoline, Ohaja i Zapadne Virdžinije. Dosadašnja istraživanja pokazala su da trenutno nijedan kandidat nema značajnu prednost u tim državama, pa protivnici Trampa mogu još malo da sačekaju sa paničarenjem.
Kako istraživanja pokazuju trka će svakako biti vrlo neizvesna. Ankete su samo deo toga. Demokrate koje misle da će Klintonova protiv Trampa ostvariti laku pobedu, sami sebe zavaravaju. Treba reći da je Obamin rejting opao, a američki glasači imaju tendenciju da biraju istu partiju tri puta zaredom ukoliko je prethodni predsednik bio popularan, što ukazuje na mogućnost veće popularnosti Republikanaca.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA