Najnovije

USTALA PODGORICA: "Sada je sigurno da nas niko ne može zaustaviti!" (FOTO/VIDEO)

Demokratski front organizovao je večeras miting pod nazivom "Protiv vlade Mila Đukanovića".

Protest u Podgorici (Foto: Pravda)

Crnogorski Parlament je 19. maja, između dva i tru ujutru, izabrao rekonstruisanu Vladu Mila Đukanovića, u kojoj su ušli jedan potpredsednik i četiri ministra iz 'opozicionih' stranaka – Demosa, SDP-a i Građanskog pokreta URA. Protest je započet ispred crnogorskog parlamenta u 20 časova, a unapred je planirana i protestna šetnja do zgrade Vlade Crne Gore.
Prvi govornik, Drago Šćepanović iz Pokreta za promene, je rekao da je DF jedini autonomni opozicioni subjekt i da nije jasno za šta se opozicija koja je u parlamentu bori, ako je Đukanović odredio sam ministre kako je on sam hteo. Vlast je optužio za kriminal i korupciju i poručio im da će ih poslati na smetilište istorije. Optužio je ostatak opozicije za izdaju rekavši da su izabrali bestidnost, da su ulazeći u vladu priznali korupciju, i unaprijed priznali rezultate oktobarskih izbora.
Dragan Bojović iz DNR-a (Demokratska narodna partija) poručio je da na svaku izdaju treba odgovoriti istrajnošću i da se treba boriti uporno i demokratski do sloma režima. "Nema povlačenja i predaje!", uzviknuo je Bojović sa govornice.

On je rekao da je ulazak dela opozicije u vladu prevara birača i da postoje samo DPS sa svojim satelitima na jednoj strani i DF na drugoj. "Sada je sigurno da nas niko ne može zaustaviti!", rekao je Vlado Šćepanović iz Radničke partije. On je dodao da je opozicija načinila istorijsku grešku jer mesecima samo posmatra bezakonje i korupciju vladajuće stranke. "Odgovaraće za decu koja odrastaju u nemaštini!", rekao je Šćepanović i dodao: "Bacili su sve zastave - srpsku, jugoslovensku, pa i crnogorsku i uzeli natovsku!".

Poručio je vlastima da neće uvesti Crnu Goru u NATO i dodao da ako vlast ne padne, niko ništa nije uradio. "Ovim ulicama su potrebni slobodni ljudi, a za slobodu su potrebni ljudi!", rekao je Milan Rolović. On je poručio je da je 27. septembra počela revolucija u Crnoj Gori i da je to revolucija za prve slobodne izbore. Vlastima je poručio da su došli sa ulice i preko ulice će i otići.

"Postoje dve Crne Gore. Jedna je bila ovde na Trgu pre nekoliko dana i slavila 'Dan nezavisnosti', a druga je danas ovde. Jedna od njih je lažna Crna Gora i to sigurno nije ova", poručio je Rolović. Tražio je da Crna Gora uspostavi bliže odnose sa Srbijom kao što Albanci i Hrvati u Crnog Gori imaju sa Albanijom i Hrvatskom. Nakon skupa počela je šetnja do zgrade parlamenta koja još uvek traje. Izvor: news-front.info / Foto: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA