Najnovije

BEZ MILOSTI: Kremlj kaznio agencije koje su prodavale aranžmane za Tursku

Ruski federalni ured za nadzor prava potrošača i dobrobit ljudi (Rospotrebnadzor) predao je zakonske i administrativne pritužbe protiv četristo ruskih putničkih agencija koje su prodavale aranžmane za put u Tursku u proteklih šest meseci.

Istanbul - Plava džamija (Foto: pixabay.com)

Zvanični Kremlj ranije je zabranio prodaju turističkih i aranžmana za čarter letove u Tursku, kao i uvoz određenih turskih proizvoda, nakon što je turski avion F-16 pucao i oborio ruski borbeni avion na tursko-sirijskoj granici 24. novembra 2015. godine zbog učestalog kršenja vazdušnog prostora Turske.
Rospotrebnadzor je objavio kako je u proteklih šest meseci nadgledao 1.700 ruskih putničkih agencija kako bi pratio da li prodaju putovanja u Turskoj. Kako navodi ruska novinska agencija Tas, u izvještaju ovog ureda navodi se:
„Od decembra 2015. do maja 2016. godine, Rospotrebnadzor je izvršio više od 1.700 vanrednih inspekcija, otvorio više od 160 slučajeva povezanih sa administrativnim prekršajima, te sakupio 240 protokola u vezi sa administrativnim prekršajima.“
Nastavak nadzora
Dodaje se kako Rospotrebnadzor nastavlja nadgledati ruske putničke agencije zbog njihovog poslovanja prema Turskoj.
Nakon krize koja je počela 24. novembra prošle godine, ruska Vlada je nametnula sankcije prema Turskoj u znak odgovora na obaranje aviona.
Ruski predsednik Vladimir Putin u decembru je potpisao naredbu o širenju dijapazona ruskih ekonomskih sankcija Turskoj, a one su se odnosile na poslove od uvoza hrane do putovanja.
Ruska administracija je također pozvala svoje državljane da ne putuju u Tursku koja je poznata među Rusima kao mesto odličnog odmora.
Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA