Najnovije

Novi protest protiv Mila Đukanovića: Opozicija mu poručuje „Čast i bruka žive dovijeka“ (FOTO)

Protesni skup Demokratskog fronta pod motom „Čast i bruka žive dovijeka“, uoči skupštinske rasprave o ulasku dijela opozicije u Vladu Mila Đukanovića, održan je večeras u Podgorici projekcijom promotivnog spota i prikazan je film sa predhodnih protesta.

Protest u Podgorici (Foto: In4s.net)

Ispred zgrade Skupštine bilo je okupljeno na hiljade pristalica koji podržavaju demokratsku borbu protiv režima Mila Đukanovića.
Na platou su bili vidljivi transparenti „Ulica je naša nada, da prelazna bude Vlada – Sloboda narodu“, „Milo lopove“, „Izdaja“ i „Za koliko Lekiću? Je li gotovina ili nekretnina?“.
„Došao sam da se obratim ispred samosvjesnih studenata. Crna Gora se suočila sa izdajom kakvu ovaj narod ne pamti. Došli smo da poručimo tzv. opozicionarima… gospodo, ako pitate slobodno misleću akademsku omladinu, ne ulazite u Vladu Mila Đukanovića i ne sramotite se jer ćete se suočiti sa demonstracijama kakve ovaj narod ne pamti!“, poručio je Vladan Raičević iz OSA dodajući da poručuju i pravim opozicionarima iz DF-a da ne izlaze iz parlamenta dok, kako je kazao, ne istjeraju na ulicu one koji su sa ulice ušli u parlament!
Ispred Foruma žena DF-a obratila se prisutnima Marina Jočić, ističući da večeras pored standardnih zahtjeva, u DF-u imaju još jedan zahtjev…da poslanici objasne šta se dešava „ovih dana“.
„Bili smo toliko blizu do pada Mila Đukanovića, a ko ga je spasio? Oni kojima smo mi i dali glas da se bore protiv Mila Đukanovića, a to su Miodrag Lekić i Goran Danilović. Vrati mi glas Lekiću! Za koliko ste prodali onu studen koju smo trpjeli ovdje na Slobodnoj teritoriji? Pet mjeseci je Milo Đukanović finansirao, a Duško Marković režirao lutkarsko pozorište. Tu su Raško Konjević koji je navikao da bude ministar, Boris Marić, i onaj koji je godinama rovario i više nije mogao da radi u ilegali, a to je Goran Danilović. On je sledeći koji će da nas bije i truje„, poručila je Jočićeva.

 „Kada smo 27. septembra započeli proteste i formirali Slobodnu teritoriju rekli smo da nema predaje. Vaša beskomorimisna borba je pokrenula proces demakratizacije Crne Gore. Upravo na plodovima naše borbe lažna opozicija je započela pregovor i da tako omogući diktatoru opstanak na vlasti„, poručio je Milun Zogović portparol DNP. Sutra će se u ovom narodnom domu, ističe on, odigrati jedna od najvećih političkih prostitucija u istoriji Crne Gore, zato pozivam poslanike DF-a da sutra otvore vrata ovoga zabarikadiranog doma i razobliče tu farsu. „Onog 17 oktobra kada je režim poslao svoje huligane u policijskim uniformama držali smo se zajedno dok nisu otklonili i poslednji šator. Iako su me u javnosti predstavili kao huligana i nasilnika, znaju i oni i ostali da nije tako. Iako smo svi branili pobjedu Miodraga Lekića, za koju on nije imao hrabrosti da brani, vidimo da ima hrabrosti da uđe u Vladu Mila Đukanovića. Zahvaljujući našem otporu, batinama, kaznama zatvora oni su dobili priliku da dobiju fotelje. Isti ti tzv. opozicionari su ćutali na moju presudu. Zato pozivam poslanike DF-a da sutra prenese proteste u Skupštinu. Ovo je naša skupština!„, kazao je Nikola Bajčetić iz Mreže mladih PZP-a.

Prema riječima Milutina Đukanovića, predsednika poslaničkog kluba DF-a, 2012. godine građani su dali 36 mandata opoziciji… „Nažalost, danas je 9 poslanika koji ulaze u vladu Mila Đukanovića. To su: Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić, Radovan Asanović, Miloš Konatar, Dritan Abazović, Darko Pajović, Goran Tuponja i Azra Jasavić. Kada su kolege trebale da podrže DF njih je Krivokapić odveo da pregovaraju sa šefom režima. Tada su oni između protesta i DPS, izabrali DPS. Ako neko misli da može sa 5 članova vlade od 23 da kontroliše izborni proces taj priča dječje priče. Sloboda ili ništa, nema povlačenja, do pobjede!“, istako je on.

„Znam da ste danas slavili praznik sa vašim prijateljima i komšijama koji su i druge vjere i nacionalnosti, i to je misija DF-a! Kada ima patriotizma i rodoljublja, izvire nada na svakim ćošku, a ono što se dešava u mojoj Crnoj Gori na ovu svetu nedjelju je potpisivanje pakta sa đavolom„, poručio je Branko Radulović poslanik DF-a dodajući da u medijskom mraku hoće da otmu Crnu Goru i da otmu budućnost djeci. „Hoće da obesmisle naše muke i junaštvo, hoće da nam ocrne obraz. Ne damo to! Znam da ću jednokratno sutra ući u skupštinu, ali na megdan i retorički i svakako drugo da kažemo Đukanoviću da je lopov, u brk! Hoćemo izdajnicima da kažemo – Lekiću, sram te bilo, vrati našu žrtvu koju smo ti dali! Hoćemo da razobličimo ovu obmanu“, kazao je on podsjećajući da je danas dan slobodnih medija ali kako kaže, u Crnoj Gori pored političke, najveća je medijska kaljuga! „Zato idemo u Skupštinu, budite uz nas“, istakao je Radulović.
Izvor: In4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA