Najnovije

VELIKE PROMENE U IZS: Umesto Jusufspahića Abdulah Numan

Vrhovni sabor Islamke zajednice Srbije (IZS) razrešio je Muhameda Jusufspahića dužnosti muftije srbijanskog, zamenika Reisu-l-uleme i predsednika Mešihata srbijanskog, i na to mesto imenovao Abdulaha Numana, saopšteno je danas iz IZS.

Jusufspahić (Foto: Jutjub)

Jusufspahić odlazi za ambasadora Srbije u Saudijsku Arabiju.
Učesnici Vrhovnog sabora IZS su, na sednici održanoj u nedelju u Novom Pazaru, jednoglasno izabrali Jusufspahića za predsednika tog tela, a za potpredsednike Mustafu Makića i Granita Kamberija.
Za člana Vladine komisije za veronauku imenovan je Sead Nasufović, umesto Adema Zilkića navodi Fonet.
Zbog kršenja ustava Islamske zajednice Srbije razrešen je vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog sabora Sabahudin Obućina.
Razrešen je i Rijaset IZS u tehničkom mandatu u kompletnom sastavu na čelu sa Reisu-l-ulemom zbog isteka mandata i protivsutavnog produženja tehničkog mandata.
Imenovan je privremeni organ, koji će do izbora Reisu-l-uleme i zamenika Reisu-l-uleme voditi poslove iz delokruga rada Rijaseta, a koje će sačinjavati predsednici Mešihata sandžačkog, preševskog i srbijanskog. Za predsedavajućeg privremenog organa imenovan je muftija sandžački Hasib Suljović. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA