Najnovije

Danas je Dan pobede nad fašizmom

BEOGRAD - Državni praznik Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, biće obeležen velikim brojem manifestacija u Srbiji, saopštio je danas vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Počasna paljba povodom Dana pobede (Foto: vs.rs)

Državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, u 11.30 sati, predvodiće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, koji će uz pune vojne i državne počasti položiti venac i odati poštu na Groblju oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu.
Vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora, udruženja i građani.
U 19 sati, u Narodnom pozorištu u Beogradu, biće održana Svečana Akademija povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Akademiji će prisustvovati predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Narodne skupštine, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora, predstavnici udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
Istog dana, diplomatski predstavnici Republike Srbije položiće vence na srpske vojne memorijale i mesta stradanja iz perioda Drugog svetskog rata na tlu Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Grčke, Egipta, Izraela, Italije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, francuske, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Španije i drugih država.
Državni praznik Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu biće tradicionalno obeležen obrazovnim sadržajima u velikom broju osnovnih i srednjih škola, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Republike Srbije, podseća se u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA