Najnovije

PROSLAVA I U DONJECKU: Parada pobede 2016. u glavnom gradu DNR (FOTO/VIDEO)

DONJECK - Vojna parada u čast 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu se održava 9. maja i u glavnom gradu Donjecke Narodne Republike.

Parada u Donjecku (Foto: dnr-news.com)

U Paradi učestvuje 45 vojnih vozila, uključujući tenkove, pešadijska borbena vozila i oklopne transportere, samohodna i vučna artiljerijska oruđa, raketne sisteme protiv-avionskih raketa. Zajedno sa modernim oružjem, prikazuje se i oprema iz vremena Drgogog svetskog rata.

Kroz grad prolaze vojnici DNR, osoblje Ministarstva za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i kadeti vojnih škola sa zastavama DNR. Paradu je otvorio ministar odbrane, general-major Vladimir Kononov, dok je ona okončana obraćanjem lidera Donjecke Narodne Republike Alekandra Zaharčenka. "Još jednom vam svima čestitam praznik Velike pobede. Hvala vam za vaš neprocenjivi podvig", rekao je Zaharčenko prisutnim veteranima Velikog otadžbinskog rata, nakon čega su glavnom ulicom prošli učesnici akcije "Besmrtni puk". Lider DNR je obećao veteranima i svim ostalim žiteljima Republike da će se borba voditi do pobede za slobodu Donbasa, kao što su se borili vojnici za slobodu Otadžbine od 1941. do 1945. godine. "Obećavam, pobedićemo, izdržaćemo i pobedičemo", zaključio je Zaharčenko Proslava se odvija uz pratnju limene muzike Donjecke filharmonije, koja je svirala i tokom ratnih godina. Centar grada je, povodom Dana pobede, blokiran. Izvor: Pravda/dnr-news.com, srb.news-front.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA