Najnovije

Ruska armija likvidirala kanale veze ID i Al Kaide sa tajnim službama Turske!

Pripadnici ruske armije u Siriji likvidirali su kanale veze koji su poslednjih godina funkcionisali između turske obaveštajne službe i terorističkih formacija u severnim delovima te zemlje.

Krasuha-4 (Foto: Jutjub)

Kako je saopštila elitna sirijska brigada Tiger Force, koja je okosnica glavnih bitaka sa Islamskom državom i Al Kaidom (DŽebhat an-Nusra), ruski izviđači su prvo otkrili skrivene centre veze u severnim oblastima Sirije i „zaslepili“ ih blokirali njihovo funkcionisanje.
To je prinudilo islamiste da neke od njih likvidiraju i pokušaju premestiti na druge lokacije. Samim tim je dezorganizovalo sve što je sa sirijske strane granice zavisilo dobijanja podataka, koordinata i instrukcija od turskih tajnih službi. Naročito od turske vojne špijunaže.
Ovo je postalo moguće zahvaljujući tome što je ruski Generalštab naredio da se u Siriju prebace najnoviji sistemi za radio-elektronsku borbu „Krasuha-4 i „leteći izviđač“ Tu-214R koji je specijalizovan za otkrivanje kopnenih pozicija protivnika i njegovih komunikacija.
Sirijski vojni vrh je objavio da je Tu-214R pomogao njegovim borbenim avionima i artiljeriji da nanesu precizne udare po centrima veze i nekim bazama ID i Al Kaide i da ih ozbiljno razore. Sama brigada Tiger Force, kojom komanduje general Suheil al-Hasan, uspešno je – uz podršku ruske avijacije - atakovala položaje sirijske Al Kaide (DŽebhat an-Nusra) oko al-Malaha i Handarata. Pogledajte kako izgleda i kako funkcioniše Krasuha-4: Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA