Najnovije

DAČIĆ LETI IZ VLADE?! Evo zbog koga je lider socijalista na tankom ledu - nije Ružić!

BEOGRAD - Brutalna pljačka u vezi sa gorivom za službene i privatne automobile u koju su umešani službenici Ambasade Srbije u Atini sa bivšim otpravnikom poslova Brankom Lazarevićem na čelu, mogla bi biti jedna od značajnih stavki u formiranju nove Vlade.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Naime, ovaj skandal preti da ugrozi opstanak Ivice Dačića na čelu Ministarstva spoljnih poslova, ali i u samoj Vladi Srbije, pošto on ne odustaje od podrške Lazareviću, već na sve načine pokušava da diskvalifikuje ambasadora Srbije u Atini Dušana Spasojevića, koji je razotkrio ceo slučaj.

Prema informacijama, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić hitno je u Atinu poslao komisiju sastavljenu od svojih proverenih ljudi da tobože ispita mutne radnje u našoj ambasadi, ali njen cilj je u stvari da zataška bruku koju je otkrio Spasojević i zaštiti Lazarevića.

- Za slanje komisije u Libiju, koja se bavila ispitivanjem okolnosti otmice tragično nastradalih službenika srpske ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića, Ministarstvu je trebalo nekoliko meseci. Sada su reagovali vrlo brzo, a zadatak je da se zaštiti Lazarević. Idu čak dotle da sada ambasadoru Spasojeviću prete tužbama za mobing kako bi pokušali da ga zaplaše i spreče da istraje na razotkrivanju njihovih lopovluka - kaže dobro obavešteni izvor blizak MSP-u.

On navodi da je Spasojević kriv samo zbog toga što se usudio da prozove Lazarevića, Dačićevog starog prijatelja, ali moguće i nezgodnog svedoka u slučaju kriminalnog klana Šarić.

Inače, suđenje bivšem Dačićevom šefu kabineta Lazareviću za odavanje poverljivih podataka biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Prema saznanjima, pošto je vraćen u Beograd prošlog meseca, Lazarević na sve načine pokušava da se izvuče, a čak je pokušao da se obrati i evropskim institucijama kako bi zaštitio svoja navodno ugrožena ljudska prava. Između ostalog, prema našim saznanjima, on je pokušao da dođe i do Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, ali mu to, izgleda, nije pošlo za rukom.

On sve nade sada polaže u nalaze komisije koju je poslao MSP u Atinu, a na čijem čelu je Dragan Momčilović, bivši generalni konzul u Turskoj, za koga je utvrđeno da je učestvovao u aferi „Bodrum“, nakon čega je nagrađen ambasadorskim mestom u Kini. Kako se spekuliše, trenutno je kandidat za mesto ambasadora u Švedskoj.

Osim njega, u komisiji koja treba da ispita zloupotrebe je i šef protokola u MSP-u Dragan Petrović, koji je do pre nekoliko godina i sam službovao u Atini i veliko je pitanje da li je kvalifikovan da nezavisno ispituje ovaj slučaj. Najzanimljivije od svega je to što se u komisiji ne nalazi niko iz odeljenja bezbednosti pri MSP-u, niti iz Generalnog inspektorata, koji su, uz odeljenje za finansije, najkvalifikovaniji da se bave ovim slučajem.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić do zaključenja nije odgovorio na pitanje da li bi Lazarevićev slučaj mogao imati posledice po njegov ostanak u kabinetu premijera Aleksandra Vučića, odnosno u Ministarstvu spoljnih poslova. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA