Najnovije

PUTIN PODRŽAVA PROJEKAT: "Magični svet Rusije" obara "Diznilend" sa rejtingom!

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je projekat u regionu Kaluge, vredan oko četiri milijarde dolara, sličan američkom „Diznilendu”.

Dvorac (Foto: pixabay.com)

Planirano je da se projekat, nazvan „Magični svet Rusije”, gradi na granici regiona Kaluga i Moskovske oblasti i on će se sastojati od nekoliko zona – interaktivne, hotela i akva-parka koji će biti, kako pišu ruski mediji „najveći na svetu”.
Region je kompaniji, koja je dobila ugovor za izgradnju, odobrio korišćenje 220 hektara zemljišta, a investitorima neće biti potrebno učešće države u projektu jer već imaju potrebnu sumu novca, četiri milijarde dolara, ali će im podrška predsednika Putina, rekao je guverner Kaluške oblasti Anatolij Artamonov, uliti dodatno poverenje.
Ovaj projekat održiv je, prema rečima Artamonova, i zbog činjenice da se u region sliva sve veći broj turista, koji je u protekle tri godine više nego udvostručen.
Još jedan veliki zabavni park, sličan „Diznilendu”, gradi se na jugu Moskve i zove se „Ostrvo mašte”. On će biti izgrađen na kompleksu površine 264.000 kvadratnih metara, a ono što ga izdvaja od sličnih parkova širom sveta jeste to što će u potpunosti biti natkriven i visok 75 metara što odgovara visini zgrade od 25 spratova.
I „Ostrvo mašte” biće podeljeno na tematske celine – za zabavu i razonodu, tematsku zonu i veliki podzemni parking. Ovaj park bi trebalo da bude izgrađen u naredne dve godine, a zahvaljujući privatnim investitorima biće izdvojena suma od 1,5 milijardi dolara.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA