Najnovije

Ruski fudbaler napao britanske medije! Zašto pišete da su engleski navijači anđeli?

UEFA je kaznila FS Rusije uslovnom diskvalifikacijom i novčano sa 150.000 evra i poručila da će u slučaju novih navijačkih nereda ruski državni tim izbaciti sa šampionata.

Artem DŽuba(Foto:Sinhua)

Na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Slovačke, napadač “zbornaje” Artem DŽuba otvoreno je izrazio nezadovoljstvo izveštavanjem o huliganskim ispadima ruskih i engleskih navijača u Marseju.
– Ne razumem reakciju britanskih medija da su engleski navijači kao anđeli. Bilo je 50-50. I jedan i drugi savez moraju da prate situaciju i komuniciraju s navijačima. Ne mislim da su samo Rusi krivi. Ne želimo da nas diskvalifikuju sa prvenstva. Naši navijači moraju da se fokusiraju da nas podrže. Nismo na Evropskom prvenstvu uličnih tuča, nego fudbalskom – rekao je DŽuba.
On je izrazio i sumnju da je izveštavanje o neredima politički motivisano. – Vidimo i o čemu izveštavaju britanski mediji, pišu da Rusiji treba oduzeti domaćinstvo Svetskog prvenstva 2018. godine. DŽuba je dodao i da sumnja u izveštaje francuske policije o 300 navijača koji su bili izuzetno nasilni na Velodromu tokom utakmice Rusija – Engleska (1:1). – Vi imate informaciju od Francuza, ja imam drugačiju. Niko ne zna šta se tačno dogodilo. Videli smo samo delove na video snimcima. Ne želimo politiku u fudbalu – rekao je napadač. Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Leonid Slutski rekao je da je uveren da navijači neće praviti više incidenata i da njegova selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope. – Siguran sam u to, neće biti nikakvih nereda – izjavio je Slutski, dodajući da mu je bilo neprijatno dok su engleski navijači zviždali tokom intorniranja ruske himne. Rusija naredni meč igra u sredu od 15 sati protiv Slovačke u Lilu. Izvor:Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA