Najnovije

Srbija bez Bobija Marjanovića u kvalifikacijama za Rio!

Kao što je najavio njegov agent Miško Ražnatović pre tri meseca, došadašnji centar San Antonija Boban Marjanović neće igrati za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, jer trenutno nema potpisan NBA ugovor i prema propisima najjače svetske košarkaške lige ne može da ga potpiše pre 6. jula.

Bobi Marjanović (Foto: JuTjub)

Ipak, Marjanović bi po završetku svih formalnosti oko NBA ugovora mogao da bude deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama, naravno, ukoliko Srbija izbori vizu za Rio.
– Učešće u reprezentaciji Srbije sam uvek doživljavao kao veliku čast i privilegiju. Igranje u dresu sa državnim grbom kod mene je uvek izazivalo posebne emocije. Moja želja da igram za reprezentaciju nikada nije bila sporna, a tako je i sada.
– Želim da igram za Srbiju na Olimpijskim igrama, to je jedan od mojih snova i voleo bih da to svima bude jasno. Međutim, okolnosti su takve da ugovor u NBA ne mogu da potpišem pre 6. jula i dok ne rešim svoj status nisam u mogućnosti da se stavim na raspolaganje selektoru Ðorđeviću – izjavio je Marjanović.
Prema njegovim rečima, sve pre toga je ogroman rizik, pogotovo posle onoga što se desilo prošlog leta kada je zbog povrede stopala morao da prekine pripreme reprezentacije i otputuje u Ameriku. – Čim budem rešio sve formalnosti oko ugovora otkloniće se i sve prepreke da budem deo nacionalnog tima. NBA karijera za mene predstavlja vrhunac u poslu kojim se bavim i od kojeg živim. – Dok ne potpišem ugovor i dok postoji dilema u kom pravcu ide dalje moja profesionalna karijera, ne mogu da budem fokusiran na teren i igru. Mislim da je to pošteno reći i priznati koliko god bilo teško. Razgovarao sam sa selektorom Ðorđevićem i on je upoznat sa celom situacijom. - Uveren sam da će Srbija, s obzirom na kvalitet koji posedujemo, obezbediti plasman na Olimpijske igre i nadam se da ću nakon potpisa NBA ugovora dobiti šansu da se borim za mesto među 12 putnika za Rio -, poručio je Marjanović. Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. don 9. jula u KOMBANK areni, a Srbija će pripreme zvanično početi sutra u 13 sati okupljanjem u beogradskom hotelu “Kraun Plaza”. Izvor:Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA