Najnovije

ESKALACIJA U DONBASU: NATO žestokim optužbama protiv Rusije!

BRISEL - Rusija iznova i iznova krši međunarodni dogovor o prekidu vatre u Ukrajini, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stolteberg.

Jens Stoltenberg (Foto: Jutjub)

Generalni sekretar je takođe kritikovao ruske kontrole borbene gotovosti rekavši da "podrivaju stabilnost", prenosi Rojters. "Prekid vatre se iznova i iznova krši, zbog toga smo vrlo zabrinuti", rekao je Stoltenberg novinarima koji prate sastanak ministara odbrane NATO-a na temu Ukrajine.
Stoltenberg je dodao da "Rusija podržava separatiste sa opremom, oružjem i svojim trupama koje su postavili duž granica".
Lideri Evropske unije ovog meseca treba da donesu odluku da li će produžiti sankcije Rusiji uvedene kao mera za uspostavljanje mira u Ukrajini. DNR: Ukrajina granatira - misija Crvenog krsta osudila Kijev! Situacija u Donbasu je iz dana u dan sve teža i teža, jer su Ukrajinci pojačali borbena dejstva do te mere da je čak i misija Crvenog krsta pre dva dana reagovala i osudila Kijev zbog vojnih akcija, kako su saopštili, kojima ugrožavaju mirno stanovništvo na istoku Ukrajine, odnosno, u regionu Donbasa. Protekle noći su zabeležena tačno 63 udara i to u mestima Gorlovka, Dokučaevsko i Elenovka. Ukrajinska armija je granatirala i aerodrom u Donjecku, Zajcevo, Spartak, te sela Staromihailovka i Aleksandrovka, navodi Novorosinform. Ukrajinska armija vrši najžešće udare sa lokacija Novotroickoj, Opitnoj, Žovanka, Taramčuk, Krasnogorovka, ali i iz mesta Butovskaja. Koriste minobacače, borbena oklopna vozila, te vatreno oružje, javljaju novoruski mediji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA