Najnovije

ALBANCI PROTIV MANASTIRA: Svetinju opkolili bordelima!

BEOGRAD - Albanci su bili ogorčeni posle odluke Ustavnog suda u Prištini da 24 hektara mora da se vrati Manastiru Dečani, ali iza protesta, koji su inače održani i juče, a uskoro bi po paklenom planu trebalo da postanu i nasilni, stoji moćni kriminalni klan, koji je upravo na pomenutom zemljištu, u neposrednoj blizini manastira, izgradio hotel u kome drži prostituke i nelegalnu kockarnicu.

Manastir Visoki Dečani (Foto: Jutjub)

- Izgradili su jedan hotel, u kome drže te nesretne devojke, verovatno žrtve trgovine belim robljem, tu je naravno i kocka, a planirali su i izgradnju još nekoliko sličnih objekata, koji bi u potpunosti opkolili i narušili bezbednost manastira Dečani, jer se tu između ostalih okupljaju i nekadašnji pripadnici OVK, ali i povratnici iz ratnih sukoba u Siriji koji su se borili na strani ISIS-a. Iza svih ovih protesta stoje kriminalci, jer bi sada trebalo da se sruši taj hotel, ali i mnogi drugi objekti u koje su oni uložili dosta para, što im se sigurno ne sviđa. Jedini način da ih sačuvaju jeste da demonstracije koje organizuju, a koje su bile i juče, postanu nasilne i da se odluka o povratku zemljišta stopira - otkriva sagovornik.

Podsećanja radi, odlukom vlade Srbije 1997. godine, 24 hektara zemljišta su vraćena manastiru Dečani, a nakon NATO bombardovanja 1999. lokalni Albanci su isto prisvojili, zbog čega su u prethodnom periodu, a pogotovo posle odluke Ustavnog suda u Prištini učestali incidenti poput grafita Islamske države na zidinama srednjovekovnog kompleksa, koji je i pod zaštitom Uneska. Koliko se daleko ide svedoči i izjava predsednik opštine Dečani Rasima Seljmanaja, koji je pomenutu odluku nazvao nepravednom i političkom, a KFOR je upravo zbog toga pojačao prisustvo u blizini manastira.

Ostaje da se vidi samo da li će predstavnici vlasti u Prištini biti dovoljno „hrabri“ da uđu u rat sa pomenutim kriminalnim klanom koji je u odličnim odnosima sa uticajnim kosovskim političarima. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA