Najnovije

KOGA VI, BRE, ZA*EBAVATE?! Kocijančić ozbiljno zabrinuta za promene u RTV!

Kocijančičeva je ničim izazvana poželela da podseti na veliku odgovornost RTV kao javnog servisa.

Maja Kocijančić (Foto: Jutjub)

- RTV ima odgovornost da osigura ispunjavanje najviših standarda u očuvanju javnog interesa, da garantuje kvalitet i raznovrsnost svog programskog sadržaja i da osigura nepristrasnost svoje uređivačke politike, po principu nezavisnosti koja je sadržana u Zakonu iz 2014. godine o javnim medijskim uslugama - kazala je Maja Kocijančić.
Sasvim je, međutim, zanimljivo da gospođi Kocijančič nije zasmetalo dok je godinama u nazad RTV bio partijski servis Demokratske stranke i dok su pojedini novinari iz Beograda i Novog Sada, miljenici žutog režima, dobijali masne plate i honorare za samo nekoliko sati rada nedeljno i to sve o trošku građana Srbije.
Kocijančičeva sada naprasno upozorava da RTV ima dodatnu, veliku odgovornost u vršenju i ispunjavanju legitimnih očekivanja nacionalnih manjina u odnosu na emitovanje na jezicima nacionalnih manjina.
- Osim toga, podsećamo na značaj stvaranja povoljnog ambijenta u Srbiji u kojem se sloboda izražavanja može ostvariti bez ometanja jačanja nezavisnosti Regulatornog organa za elektronske medije (REM), u cilju bolje podrške uređivačkoj nezavisnosti i obezbeđivanju odgovarajućeg finansiranja javnog emitovanja i nezavisnosti - navela je portparolka EK. Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA