Najnovije

PRISTAJETE LI? Mark Zakerberg planira da vam čita misli, luda vizija budućnosti!

Marku Zakerbergu, direktoru kompanije “Fejsbuk”, očigledno nije dovoljno što korisnici društvene mreže dele s “prijateljima” svaki svoj pokret, fotografiju i promenu u ljubavnom životu, jer se sada namerio i na njihove misli.

Mark Zakerberg (Foto: Jutjub)

Odgovarajući na pitanja korisnika na Fejsbuk Lajv Q&A on je opisao svoju viziju neke vrste “tehno-telepatije”, koja podrazumeva mogućnost da sačuvamo i podelimo misli direktno iz glave.
Opisujući evoluciju deljenja na internetu od teksta, preko fotografija, video-snimika do lajv striminga, Zakerberg je izneo uverenje da će sledeći korak biti virtuelna stvarnost, nakon koje će uslediti telepatija.
- Ono što mislite i osećate, u svom takoreći savršenom obliku u vašoj glavi, i mogućnost da to podelite sa svetom - upravo je ono što Zakerberg želi da vidi u sledećoj fazi.
- Postoje prilično neverovatna istraživanja mozga koja navode na zaključak da ćemo to možda moći da uradimo u određenom trenutku - rekao je on u programu hostovanom iz sedišta Fejsbuka u Menlou (Kalifornija).
Zakerberg je govorio o istraživanju Univerziteta Berkli, u kome su naučnici mogli da predvide šta ljudi misle na osnovu MRI snimaka njihovog mozga prilikom obavljanja različitih aktivnosti.
Mapa lavirinta
Zakerberg je, takođe, govorio o eksperimentu u kome su naučnici pustili miša da ide kroz lavirint, a onda uzeli otisak “mape lavirinta” iz njegove memorije i ubacili ga u mozak drugog miša.
- Ovo je stvarno daleko od sadašnjosti. Niko to neće raditi sa ljudima - dodao je on.
Zakerberg je priznao da postoje etička pitanja na koja treba odgovoriti pre nego što takva tehnologija bude mogla da zaživi i dodao da to nije nešto na čemu se radi u kompaniji - bar za sada.
- Sposobnost, postepeno sticanje sposobnosti da delimo čistu misao i osećanje na način kakav želimo, i mogućnost da to kontrolišemo, za 50 godina, možda i nije toliko suluda ideja - zaključio je on.
Zakerberg je ranije opisao telepatiju kao “budućnost komunikacije”. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA