Najnovije

TRAMP RASKIDA SA REPUBLIKANCIMA? Ne trbate mi, mogu ja i sam!

Američki milijarder Donald Tramp, koji je sebi garantovao kandidaturu Republikanske partije za predsednika SAD, upozorio je vlastitu stranku da je spreman da sa njom raskine finansijske odnose i da troškove svoje predsedničke kampanje plaća sam.

Donald Tramp želi Belu kuću (Foto: Jutjub/Vikipedija)

On je prilikom nastupa u Las Vegasu, u Nevadi otkrio da će se odlučiti na takav korak ako pripadnici stranačkog vrha nastave da ga javno kritikuju ili požele da ga intrigama liše mogućnosti da se bori za položaj šefa države. "Postoji par momaka koji su pretrpeli velike poraze, pa sada pokušavaju da organizuju nešto poput bunta među delegatima za kongres Republikanske partije koji će odlučivati o predsedničkom kandidatu stranke", dodao je Tramp. Milijarder je naglasio da je zaista spreman da obustavi svoje učešće u akciji prikupljanja sredstava koju vode republikanci, a i od finansijske podrške partije za vođenje predizborne kampanje: "Dosad sam skupio gomilu novca za Republikansku partiju i meni se sviđa da to činim jer onih koji su spremni da daju ima mnogo. Ali, mi zavisimo jedni od drugih: ako mi republikanci ne budu pomagali – ja ću svoju kampanju finansirati sam", rekao i Tramp, ali je ipak izrazio nadu da do toga neće doći.
"Republikanska partija osim mene nema pravog predsedničkog kandidata za Belu kuću. Koga bi, uostalom, istakla? Zar ove koje sam već pobedio?! Ne samo pobedio: razbio u prah i pepeo!", naglasio je predsednički kandidat ne ostavivši dileme u svoju odlučnost. Kongres republikanaca na kojem će biti formalno utvrđena kandidatura stranke za predsednika SAD biće održan u Klivlendu od 18. do 21. jula. Izvor: fakti.ogr/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA