Najnovije

NIKOLIĆ: Puno poverenje u VS, građani potpuno bezbedni

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas na Pešteru, gde je prisustvovao vojnoj vežbi, da ima puno poverenje u Vojsku Srbije i da je vežba pokazala da su građani Srbije potpuno bezbedni.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Nikolić je na Pešteru prisustvovao dvostranoj taktičkoj vežbi sa temom „Izvođenje napadne operacije”, u okviru komandno-taktične vežbe „Morava 2016”.
„Apsolutno perfektno ste obavili zadatak koji nije bio nimalo lak i ja imam mnogo poverenja u našu vojsku, a mislim da bi ova vežba, snimljena i prikazivana, građanima Srbije unela mnogo više sigurnosti i osećaj da smo potpuno bezbedni sa vama”, istakao je Nikolić.
Nikolić je naveo da je kao čovek i građanin ponosan na ono što su danas pripadnici VS izveli na Pešteru i da je to bila vežba kakvu naša vojska odavno nije izvela.
„Evo već skoro 20 dana imamo na terenu celokupan Generalštab, sve komande, sve vidove vojski i mislim da je to pokazalo da je vojska spremna, da radi redovno pripremajući se za sva tri vida upotrebe”, rekao je Nikolić.
On je dodao da je danas prikazana odbrana od terorističkih grupa, a da vojska uvežbava i delovanje usled elementarnih nepogoda i napada na Srbiju iz dva pravca.
Rekao je i da je to pravi način da komadanti i komandiri provere koliko je vojska shvatila i uvežbala ono o čemu su im predavali, jer se „rat ne vodi kompjuterima već na terenu”.

Nikolić: Nisam ja mandatar
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije danas bio od pomoći znatiželjnim novinarima, koji su mu postavili par „trik” pitanja - koga će predložiti mandataru Aleksandru Vučiću za vladu i da li ima poverenja u lidera SPS Ivicu Dačića.
Na prvo pitanje je odgovorio da nije njegov, već mandatarov posao da sastablja vladu, na drugo je uzvratio da ne zna šta to znač i dodao da su lažni i medijski navodi da je određivao ko će biti poslanici naprednjaka.
„Ja uopšte ne predlažem sastav vlade, za to nemam mandat, to nije moj posao, već sam rekao da onaj koji sastavlja vladu odgovara za nju, njene rezultate i bilo bi besmisleno da ja, koji uopšte ne odgovaram za njene rezultate, određujem ko će biti u vladi”, rekao je Nikolić novinarima na Pešteru, gde je prisustvovao vojnoj vežbi.
Na pitanje o poverenju u Dačića odgovorio je: „Ne znam šta vam to znači”.
Naveo je i da je laž da je određivao ko će biti poslanici u parlamentu, te da je navikao da „živi” uz sve novinarske laži. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube