Najnovije

VUČIĆ I KONSULTACIJE: Ko kadruje i ko će u novu Vladu?

BEOGRAD - Čim isprati predsednika Kine, premijer tehničke Vlade Aleksandar Vučić, kako je ranije rekao, nastaviće konsultacije o novoj Vladi. Sudeći prema sastavu pokrajinske vlade koju će uz SNS i SVM činiti i socijalisti, čini se da se ni nova republička Vlada neće mnogo razlikovati od stare.

Za koga će se otvoriti vrata nove Vlade? (Foto: Jutjub)

Sve su manje šanse da u nju uđe lider LDP-a Čedomir Jovanović koji u intervjuu nedeljniku NIN tvrdi da nam ruski predsednik Putin pravi vladu.

Da li se dilema više, koju je mandatar Aleksandar Vučić imao nakon prvih konsultacija, zove Čedomir Jovanović ili dileme više nema? Rusi, tvrdi za NIN Čedomir Jovanović, po Beogradu kadruju kao Kominterna. Za razliku od njih, Zapad se u to, siguran je Jovanović, ne meša.

"Sa Rusima je drugačije... Oni u Vladu ne guraju, oni se ponašaju kao da je njihova i zato misle da treba da odlučuju ko će u nju ući, jer neće sa svakim, hoće samo s onima koje smatraju svojim", izjavio je Jovanović.

Na ovakve insinuacije koje se već duže vreme pominju u medijima, Aleksandar Vučić kaže "nisam ničiji potrčko", ne slušam predloge ambasadora.

"Ambasadori sa mnom da razgovaraju o sastavu Vlade i da imaju sugestije za sastav Vlade? Mislim da moj osmeh dovoljno govori. Pokažite mi tog ambasadora koji može da vam kaže da je došao da mi predloži nekog ministra", rekao je mandatar za sastav vlade Aleksandr Vučić 14.6.2016.

Odgovorni urednik NIN-a Nikola Tomić veruje i Jovanoviću i Vučiću.

"Ja sam sklon da verujem premijeru da ambasadori ne kadriraju. S druge strane sam vrlo sklon da verujem i da je on od Putina dobio neke izvesna očekivanja u vezi sa kadrovskim sastavom Vlade. To proizlazi iz onog priličnog skandaloznog saopštenja nakon sastanka Putin - Vučić kada je iz kabineta predsednika Rusije saopšteno da oni imaju očekivanja da novi članovi Vlade Srbije budu oni koji imaju konstruktivan odnos prema Moskvi i žele saradnju s Rusijom", kaže Tomić.

Izvesno je, kaže on, da Rusi nisu naklonjeni politici lidera LDP-a, ali se, kako dodaje, ne može tvrditi da će samo zato Jovanović ostati opozicija. No ostane li, predizborni paket "Čeda-Boris-Čanak" biće opoziciono kompletiran, jer ni "ligašima" ispostavlja se pokrajinska vlast nije bila suđena.

"Tu se nešto desilo, ja zaista ne verujem u principe političara. Ne verujem ni u principe Lige socijaldemokrata Vojvodine - to da je Igor Mirović razlog da oni ne uđu u pokrajinsku Vladu, male su šanse. Mislim da se nisu dovoljno namirili međusobno", kaže Nikola Tomić.

U svakom slučaju, ako se po vojvođanskoj, srpska vlada poznaje - socijalisti mogu da odahnu. Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA