Najnovije

KOALICIJA IZNENAĐENJA! U novosadskoj vlasti SNS, SPS i - LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) napravila je načelan dogovor da uđe u gradsku vlast u Novom Sadu i to sa Srpskom naprednom strankom, ali i Socijalističkom partijom Srbije.

U novosadskoj vlasti SNS, SPS i - LSV (Foto: Jutjub)

Izvori Blica navode da je ovu do skoro nezamislivu koaliciju, LSV prihvatila zato što joj je ponuđeno da preuzme JKP "Vodovod i kanalizaciju", kao i JP "Urbanizam".
Tvrdnje naših izvora potvrdio jedan od članova LSV, koji dodaje da još nije dogovoreno da li će ligaši imati člana gradskog veća ili će dobiti samo preduzeća.
Socijalisti će ponovo dati direktora JP "Parking servis" kao i Doma zdravlja, a njihov kandidat, dosadašnji direktor "Sajma" Slobodan Cvetković trebao bi da bude i zamenik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i da posle godinu dana, preuzme od njega tu funkciju, zato što je Vučević postao potpredsednik SNS. Srpski pokret obnove (SPO), koji je koalicioni partner SNS bio i pre izbora zadržaće upravu za obrazovanje i gradskog većnika na tom mestu. Kadar te stranke vodiće i JP "Tržnicu". Sva ostala preduzeća i gradske funkcije trebalo bi da pripadnu SNS. LSV je odbio da uđe u pokrajinsku koaliciju, a naš izvor navodi da im gradska više odgovora, te da je dogovor o koaliciji napravljen u Beogradu. Kako saznaje Blic, odluka vrha LSV da uđe u vlast sa socijalistima, razočarala je članstvo. Oni teško mogu da prihvate činjenicu da će Čanak zaista napraviti koaliciju sa strankom Slobodana Miloševića. Ni naprednjaci nisu presrećni dogovorenim, ali kako navode izvori, direktivu iz Beograda ne mogu da odbiju. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA