Najnovije

POBUNA U DS-u: Pajtić napravio haos sa NATO i gej politikom!

Lider demokrata Bojan Pajtić mogao bi već do kraja nedelje, na sednici Predsedništva, da se suoči sa pravom pobunom u stranci zbog pisma u kojem je pozvao članstvo da podrži ulazak Srbije u NATO, istopolne brakove i povratak Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića.

Pajtić (Foto: DS Foto servis)

Kako Novosti saznaju, Pajtić je pismo poslao bez konsultacija sa najbližim saradnicima i stranačkim organima. Poziv na zaokret u politici nije izneo kao svoj "predizborni program", kao kandidat za predsednika, već kao aktuelni lider, što je izazvalo veliki revolt u vrhu DS.
Čelnici demokrata posebno su gnevni što Pajtić već nedeljama pregovara sa liderima SDS i LDP o njihovom "utapanju" u DS. Navodno im je ponuđeno i da u budućoj, jedinstvenoj stranci, "starim" demokratama pripadne 55 odsto funkcija, Tadićevima 40, a liberalima pet odsto.
Izvori lista Novosti tvrde da će na sednici Predsedništva posebno oštar prema Pajtiću biti predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, koji, kako saznajemo, smatra da "demokrate niko ne bije po ušima da se u ovom trenutku izjašnjavaju o škakljivim temama".
Član Političkog saveta Ivan Vujačić kaže:
- Možda su sve to što Pajtić pominje relevantne teme, ali nije dobro vezivati referendum na ta pitanja sa izborima u stranci.
"Derivati" neće utapanje
Iz SDS i LDP poručuju da ne žele da se mešaju u unutarstranačka pitanja DS i zaokrete u njihovoj politici. Kad je reč o pozivu da se vrate, kažu da su za razgovore o udruživanju opozicije, ali ne i za utapanje u DS, jer nisu ničiji "derivati", već samostale stranke sa nezavisnom politikom. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA