Najnovije

PUTIN: "Imam 12 metaka, jedan sam sačuvao za sebe – 11 je za vas!"

Kada je Berlinski zid pao, današnji predsednik Rusije bio je jedan od nekolicine sovjetskih državljana koji se lice u lice sreo sa demonstrantima nestrpljivim da okončaju decenijsku podelu Nemačke. Te 1989. godine Putin je, kao major KGB služio u Drezdenu. Radio je ruku pod ruku sa tamošnjim Štazijem.

Vladimir Putin (Foto: guardian.com)

Nakon što su razorili kancelariju Štazija, uputili su se prema zgradi u kojoj su bili smešteni Putin i njegove kolege iz KGB. Major Putin tada je uspeo da odbrani zgradu, a na njegovoj strani između ostalog bio je i neumoljivi argument u vidu napunjenog pištolja. Hrabro je izašao pred masu i obratio im se na tečnom nemačkom jeziku.
– Ovo je sovjetska teritorija i vi stojite na našoj granici – rekao je Putin. -Imam 12 metaka i svi su puni, jedan sam ostavio za sebe, ostali su za vas – nastavio je on. – Ozbiljan sam kada kažem da ću pucati na svakoga ko ugrozi naš posed – zaključio je Putin i veoma sporim hodom otišao u zgradu.
Svedoci kažu da je Putin te reči izgovorio sa ledenom sigurnošću po kojoj će kasnije postati poznat. Nema sumnje da bi se gomila razišla i mnogo brže da su znali da će čovek pred njima uskoro postati jedan od najmoćnijih ljudi na svetu.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA