Najnovije

TRILATERALNI SPORAZUM: Kina, Rusija i Mongolija potpisale razvojni plan

Kina, Rusija i Mongolija potpisale su danas trilateralni razvojni plan izgradnje ekonomskog koridora koji će povezati susede, pospešiti transportni saobraćaj i ekonomsku saradnju pograničnih regiona.

Predsednici Rusije, Kine i Mongolije (Foto: Sinhua)

Plan je potpisan nakon sastanka predsednika Kine Si Đinpinga, predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Mongolije Cahijaginom Elbegdordžom, u prestonici Uzbekistana, Taškent, uoči sastanka Šangajske organizacije za saradnju. Dok je presedavao trilateralnim sastankom, trećim takve vrste, Si Đinping pomenuo je dostignuća tri zemlje u sprovođenju svog srednjoročnog plana za saradnju, on je rekao da su napredak i pozitivni rezultati ostvareni u oblastima trgovine i ekonomije, kulture, tranzitnom transportu, turizmu i sportu. - Kineska strana je zadovoljna impulsima naše trlateralne saradnje - rekao je predsednik Si Đinping. On je predložio da se tri zemlje usresrede na izgradnju ekonomskog pojasa Puta svile koji je kineska inicijativa, rusku strategiju razvoja transkontinentalnog železničkog plana, i mongolskog plana Stepskog puta što će aktivno unaprediti trilateralnu saradnju.

Putin je rekao da du Rusija, Kina i Mongolija prijateljski nastrojeni susedi i da se njihovi odnosi zasnivaju na jednakosti, poštovanju i međusobnim interesima. On je objasnio da će Rusija raditi sa druge sve strane na projektima transportne i infrastrukturne gradnje, pojednostavljivanju procedura i promovisati regionalni, ekonomski integracioni proces. Predsednik Mongolije je, pored spremnosti  da radi na transportnim i infrastrukturnim projektima, rekao da se njegova zemlja nada da će tri zemlje sarađivati i u oblastima poljoprivrede i pomoći u katastrofama. Izvor: Sinhua/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA