Najnovije

Kameron podneo ostavku, ostaje premijer samo do...

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron podnosi ostavku na mesto premijera, što je obelodanio nakon što je Velika Britanija na referendumu odlučila da napusti EU. On je najavio da će Britanija od oktobra imati novog premijera.
- Počastvovan sam što sam bio premijer ove zemlje šest godina. Naša država je upravo prošla kroz ogromnu vežbu demokratije. Sve što je narod imao da kaže je rečeno. Trebalo bi da budemo ponosni na to što imamo poverenja u svoj narod, jer ponekad dođe trenutak kada moramo staviti sudbinu u ruke ljudi. Britaniji je do oktobra neophodan novi konzervaticni premijer - rekao je Kameron.
Premijer se zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u kampanji, i istakao da će poštovati rezultat referenduma.
- Volja britanskog naroda mora biti ispoštovana. Nema sumnje u rezultate. Volim ovu zemlju i uradiću sve da pomognem da uspe - rekao je Kameron, i istakao da "veruje da Britanija može da preživi van EU".
On je još jednom ponovio da je ponosan na svoja dostignuća - ponudio je Škotima referendum o nezavisnosti, a zatim i svim građanima Britanije da odluče o članstvu u EU.
Lider Partije za nezavisnost Velike Britanije Najdžel Feridž predhodno je prozvao Kamerona da podnese ostavku, šta je Feridž sve rekao pogledajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA