Najnovije

HOSE MUHIKA KOD VUČIĆA: Sloboda i nezavisnost su najvažniji!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa urugvajskim predsednikom Hoseom Muhikom. Sastanak je održan u podne u zgradi Vlade Republike Srbije.

Hose Muhika (Foto: Jutjub)

Vučić i Muhika su razgovarali o potrebi poštovanja i očuvanja vrednosti savremenog društva, a to moraju da budu sloboda i nezavisnost suverenih zemalja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. Vučić je zato izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvek umela i da će umeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost. Dvojica sagovornika razmenili su mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno posle Bregzita - odluke o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Srpski premijer i bivši urugvajski predsednik razgovarali su i o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih odnosa, za koje postoje velike mogućnosti. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno posle odluke o izlasku Velike Britanije iz EU. Kod Vučića zajedno s Muhikom bio je i proslavljeni režiser Emir Kusturica. Muhika će, kao počasni gost iz Urugvaja, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Kusturicom, u ponedeljak, 27. juna, svečano otvoriti Sajam knjiga u Andrićgradu. Hose Muhika je poznat širom sveta po svojoj skromnosti i dobroti.
Odbio je da stanuje u rezidenciji koja se dodeljuje šefovima država, prošle godine izjavio je da će primiti stotinu dece koja su ostala bez domova u Siriji, a ideja je bila da izbeglice smesti u predsedničko letovalište, vilu pored reke okružene pašnjacima. 
On je takođe odlučio da primi i neke zatvorenike iz Gvantanama, jer je smatrao da je ovaj zatvor sramotna mrlja u američkoj istoriji. Dešavalo mu se da stane auto-stoperima, a poznato je da je živeo u skromnom domu, vozio se na posao u ”bubi” i leteo ekonomskom klasom. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA