Najnovije

ORGANIZATORI "ŠARENOG PROLEĆA": Soroševci iz Skoplja došli da ruše vlast u Srbiji

Proteste u Srbiji, koji se navodno organizuju zbog slučaja „Savamala“ i smene rukovodstva RTV Vojvodine, vode isti ljudi koji su organizovali takozvanu Šarenu revoluciju u Makedoniji, saznaje „Alo!“.

DŽordž Soroš (Foto: i3.apollo.lv)

Cilj njihovog delovanja nije nikakva navodna demokratizacija Balkana, već dovođenje novih vlasti koje bi bile po meri američkog milijardera DŽordža Soroša.
Među najaktivnijima u tom projektu je Srđa Popović, šef nevladine organizacije „Kanvas“, koju finansira Soroš.
Prema dobro obaveštenim izvorima „Alo!“, makedonske vlasti imaju informacije da je „Kanvas“ imao značajno učešće u organizovanju antivladinih protesta u Makedoniji, ali i da su pojedini makedonski NVO aktivisti učestvovali na prošlonedeljnom protestu u Novom Sadu.
Među njima su Artan Sadiku, Aleksandar Kovačevski, Marićen Demiri, Kiril Biseroski, Damjan Božinovski, Martin Kralevski, Dejan Lutovski, Ivica Kostovski, Zdravko Savevski i Marija Baševska.
- Ovim ljudima iz Makedonije sigurno nije motiv za dolazak na demonstracije u Srbiju program koji će gledati Vojvođani, pošto teško da su nekada u životu gledali neku emisiju RTV-a. Radi se o sasvim drugoj stvari, a to je udruživanje svih tih organizacija u režiji Soroša, kako bi se na vlast doveli oni koji će izvršavati njegova naređenja - tvrdi izvor, koji je odlično upućen u bezbednosne prilike na Balkanu.
Izvor tvrdi da „Kanvas“ osim makedonskih prijatelja ima saradnike i u mnogim drugim evropskim zemljama, a pojedini od njih su članovi organizacije „Muslimanska braća“. Pripadnici ove organizacije međusobno se prepoznaju po lozinki „piper“. Šef „Kanvasa“, kako tvrde makedonski zvaničnici, vrlo je blizak lideru tamošnje opozicije Zoranu Zaevu, a kroz Skoplje se kreće u pratnji tri džipa.
Izvori  tvrde da su aktivisti ove organizacije, koji su radili kao volonteri među migrantima, bili organizatori pobune u kampu Idomeni. Cilj je, navodno, bio da se makedonska policija raširi kako bi manji broj policajaca mogao da se suprotstavi demonstrantima u Skoplju. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA