Najnovije

(NE)MOGUĆE: Građanski rat u Velikoj Britaniji - na pragu nove Ukrajine!

LONDON - Predsednica Vlade Škotske Nikola Sterdžon izjavila je danas da bi škotski parlament mogao da pokuša da blokira izlazak Ujedinjenog kraljevstva iz Evropske unije.

Bure baruta (Foto: Pixabay)

U intervjuu za Bi Bi Si ona je rekla da će zatražiti od škotskog parlamenta da ne da svoju "zakonodavnu saglasnost" za izlazak Britanije iz EU.
Škoti su većinom glasali protiv Bregzita na referendumu nakon čega je ona najavila da će se založiti za referendum o ostanku Škotske u EU, prenosi AP.
NJena Škotska nacionalna partija nema većinu u parlamentu uprkos popularnosti.
Sterdžon je rekla da veruje da će pristanak škotskog parlamenta biti potreban za pitanje izlaska Britanije iz EU, ali je priznala da će britanska vlada verovatno zauzeti "veoma drugačiju poziciju" po tom pitanju. Da li je moguć sukob!? Produbljivanje sukoba na relaciji Englezi-Škoti bi moglo da dovede do nesagledivih posledica, a moguć je svojevrsni ukrajinski scenario. Podsećamo, u Ukrajini je takođe došlo do podela na nivou razilaženja u stavu o članstvu u Evropskoj Uniji. Stanovnici Donbasa i žitelji ruskog govornog područja u Ukrajini, našli su se brzo pod udarima kijevskih raketnih sistema zbog toga što nisu prihvatili politiku EU integracija. Nije isključeno da nezadovoljne mase budu pokrenute principom nasilja i da prisustvujemo uskoro slikama građanskog rata u Velikoj Britaniji. Bregzit je otvorio Pandorinu kutiju, a često se zaboravlja da je tek počeo. Izvor: Tanjug / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA