Najnovije

SRPSKA PRESEKLA: Objavićemo svoje rezultate popisa!

Predstavnici Zavoda za statistiku Republike Srpske više ne učestvuju u radu Centralnog popisnog biroa, potvrdila je direktor Zavoda Radmila Čičković.

Skupština Republike Srpske (Foto: JuTjub)

"Prošao je 25. jun i dva predstavnika Republičkog zavoda za statistiku su se povukli iz daljeg rada Centralnog popisnog biroa", rekla je Čičkovićeva za ATV govoreći o roku koji je direktoru Agencije za statistiku BiH Velimiru Jukiću Narodna skupština Republike Srpske ostavila da razmisli i povuče potpis sa sporne metodologije. Čičkovićeva kaže da Zavod za statistiku Republike Srpske kreće sa obradom podataka za Republiku Srpsku odmah nakon što Vlada i Narodna skupština Republike Srpske usvoje zakon na osnovu kojeg će Zavod moći da objavi podatke za teritoriju Srpske.
Ona kaže da su softverske šifre za rad u programu za obradu podataka na nivou BiH služile samo za uvođenje reda u sistemu, ali ne i za kontrolu podataka. "To je bio jedan program čija namena jeste da spreči zloupotrebe", rekla je Čičkovićeva, reagujući na tvrdnje predstavnika SDS-a da su postojale softverske šifre i da niko nije mogao da radi u programu bez saglasnosti sve tri strane. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA