Najnovije

FORMIRANJE NOVE VLADE: Više detalja kada se Đurić vrati iz Moskve

BEOGRAD - Sastav nove Vlade Aleksandra Vučića još nije utvrđen uprkos medijskim spekulacijama i očekivanjima javnosti da će to biti u osnovi sa dva ili tri nova lica rekonstruisana sadašnji kabinet, tvrde obavešteni izvori.

Sergej Železnjak (Foto: er.ru)

U ovom trenutku još nema ni definitivnog termina za novi krug konsultacija koje je mandatar Vučić najavio. On je nakon odluke građana Velike Britanije o napuštanju EU, revidirao svoju najavu da će vlada biti poznata do kraja ove sedmice i pre njegovog puta na međunarodnu konferenciju u Parizu.

Izvori iz političkih krugova ubeđeni su da se daleko od očiju javnosti vode teški pregovori o obimu učešća ljudi u novoj vladi za koje se smatra da su skloni Rusiji. S tim u vezi tvrdi se da je ovog vikenda potpredsednik SNS i direktor Vladine kancelarije za KiM Marko Đurić boravio u Moskvi, u okviru dvodnevnog kongresa i niza skupova i međunarodnih panela koji organizuje Jedinstvena Rusija - partija ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sem šture informacije da će se Đurić sresti i sa potpredsednikom Ruske Dume, Sergejom Železnjakom, drugi detalji se ne navode u Đurićevom saopštenju. Železnjak je nedavno izjavio ruskim portalima da Moskva u želji da osigura stabilnost i samostalnost Srbije sarađuje i sa partijama vlasti i sa partijama opozicije. Na kongresu Jedinstvene Rusije učestvuju zvanično i dve evroskeptične partije iz Srbije - jedna opoziciona i jedna sa koalicione liste vladajuće partije - DSS i SNP.

Kako je saopšteno, kongres se održava tri dana, od 26. do 28. juna u Moskvi, uz učešće stranih delegacija iz Kine, Bugarske, Kazahstana, Jermenije, Kurdistana, Japana, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA